Riktig Schnitzel på språng

Riktig Schnitzel på språng

Allt började med en säljare som tröttnade på att alltid vara på språng utan att ha något vettigt alternativ att äta till lunch. Josefin, som hon heter, föddes med en schnitzel i munnen och en vilja att förändra världen.

– Jag tyckte att utbudet var så litet och uttjatat med pizza, hamburgare och korv och därför föddes en idé att föra arvet från min österrikiska pappa (Herr) Hans Kühnel (Ober) vidare, berättar Josefin VD på Herr Ober.

Sagt och gjort så gav hon sig ut för att testa sin talang på riktiga bankade och kärleksfullt kryddade schnitzlar, vilket resulterade i restaurangen Herr Ober i Kinna. Responsen blev otroligt positiv.

herrober-001Schnitzel i alla dess former
Herr Ober ligger straxt intill Kinna Station i en lokal med genuin känsla och rödvita dukar. Maten serveras inom några minuter på bricka eller packas ihop till take-away, men till skillnad från de flesta andra snabbmatsrestauranger ingår en rejäl dos känsla.

På menyn finns klassisk nybankad schnitzel med färskpotatispommes eller kall österrikisk potatissallad, inlagd gurka, valfri dressing och en citronklyfta. Men det finns också lite experimentlusta som bjuder på wrap, sandwich, sallad och deluxburgare – ja allt med schnitzel såklart. Självklart finns också svenskarnas fredagsfavorit med, i form av tacoschnitzel.

 

herrober_restaurangNyttig mat med eftertanke
Många kanske tror att en schnitzel måste vara fet och onyttig, och samma tankar finns ofta om mat som går snabbt att tillaga. Hos Herr Ober är allt lagat på plats helt utan tillsatser vilket gör schnitzeln till ett bra alternativ om du är på språng. Det som serveras är uttänkt in i minsta detalj, något som är väldigt viktigt för Josefin.

–  Jag är väldigt noggrann och extremt petig med allt vi gör. Vi serverar bra mat som är lagad här från grunden, berättar hon.

Färskpotatispommefritesen har skalet kvar för att behålla näringen, schnitzeln är friterad i ren rapsolja med hög temperatur så det blir så lite fett som möjligt och i salladen är rödkål tillagt som innehåller massor av näring och antioxidanter, bara för att nämna några av de tankar som ligger bakom rätterna.

– Vi lagar maten precis så som vi själva vill ha den. Hos oss får du de bästa schnitzlarna i alla former och varianter och allt lagas med kärlek och skratt, avslutar Josefin glatt.

 

Herr Ober Kinna

Nya Kinnavägen 2
511 54  Kinna
Tel: 0320-144 26
www.herrober.com

Öppettider
Mån-tors: 11.00-18.00
Fredag: 11.00-20.00
Lördag: 12.00-18.00
Söndag: Stängt

Gilla Herr Ober på Facebook!