Tioårsjubileum på årets sportbilsevent

Tioårsjubileum på årets sportbilsevent

Under juli månad tar åter igen Halmstad Sports Car Event plats som en av Sveriges bästa bilutställningar.

Under hela dagen ställs mer än 350 sportbilar av olika slag ut på eventet och den här gången kommer extra mycket underhållning och utsmyckning vara på plats för att fira 10 år av succé eventet.

– Sveriges bästa sportbilsevent brukar vi säga och jag tror det stämmer. Den allra största gruppen som ställer ut här är privata bilägare som tar fram sina riktigt speciella bilar för att visa upp. I år kommer vi slå på stort och det kommer att märkas att vi firar tioårsjubileum med flaggor och mycket dekoration. I år fortsätter vi satsning mot barn och unga så det kommer finnas massor med skoj att göra. Så det är ett event för hela familjen, berättar Ulf Crona, ordförande för Halmstad Sport Car Event.

Stora artister och prisutdelning
Under dagen är det mycket som händer. På morgonen samlas alla volontärer och arrangerar hur bilarna ska stå uppställda. Mitt på dagen blir det flyguppvisning med en av de kändaste segelflygkonstnärerna.

– Vi har två väldigt duktiga konferencierer i form av Peter Sundfeldt och Bosse Bildoktorn, som går runt och pratar med bilägarna och kollar in de olika objekten. Senare mot eftermiddagen har vi prisutdelning där vi tar upp bilarna på en scen. Vi får också besök av Johan Gustafsson som är flerfaldig världsmästare i konstflyg med segelflygplan så det kommer bli väldigt spännande att se.

Ulf berättar att Halmstad är en viktig del för hela eventet och musikunderhållningen står ofta lokala framstående artister för.

– Det känns bra att få fram förmågor som kanske är på gång och har en lokal anknytning. Vi brukar säga att eventet har tre hjärtan; bilen, välgörenhet och Halmstad. I år kommer vi även att ha en större internationell artist på plats, vilket vi kommer gå ut med snart.

Överskottet går till välgörenhet
Redan från starten 2011 har överskottet Halmstad Sports Car Event fått in gått till bland annat Barncancerfonden som fortfarande är en av de organisationer man skänker pengar till.

– Nu har vi delat ut över en halv miljon kronor sen vi startade eventet och i år kommer överskottet även att gå till Dyslexiförbundet tillsammans med Barncancerfonden, säger Ulf.

Mer och mer handlar om elektrifiering
Det blir allt fler bilar som drivs av el och det syns även på den stora bilutställningen.

– De företag som ställer ut har idag ofta en elbil att visa upp och det här året har vi det som krav att minst en bil ska vara elektrifierad. Även i sportbils världen märks den här utvecklingen och jag tror vi kommer se mycket mer elsportbilar. Vi kommer bland annat visa upp en Volvo P1800 helt konverterad till el samt en väldigt häftig Koenigsegg prototyp.

Under hela dagen är det något som lockar och Halmstad Sports Car Event har de senaste åren riktat sig mer åt barnen. För att både de vuxna och unga ska kunna ha roligt tillsammans.

– Vi satsar mycket på de yngre och hela familjen ska komma hem och känna att de haft en bra dag, avslutar Ulf.

www.halmstadsportscarevent.se

https://sv-se.facebook.com/HalmstadSportsCarEvent/

https://www.instagram.com/halmstadsportscarevent/

https://www.youtube.com/channel/UCuLpZFALmahAd67NGUkzhSQ

Halmstad Sports Car Event
Lördag 18 juli 10 – 17
Simstadion/Brottet i Halmstad