Unikt boende på gården i Falköping

Unikt boende på gården i Falköping

Wrågården är platsen där det naturnära möter det sociala. Gården drivs av femtegenerationens ägare och har tidigare varit en plats för jordbruk.

Idag är det både hotell, restaurang och konferenscenter, där många besökare fått uppleva både djur och natur på nära håll.

– Vi vill att hållbarhet och en framtidstro ska driva företaget framåt. Genom att sköta om gården på ett miljömässigt sätt lämnar vi marken och verksamheten i ett bättre skick till nästa generation. De gäster som besöker oss får en häftig upplevelse och nu när vi byggt till stugor blir det en unik helhet, berättar Henrik Alexandersson, ägare av Wrågården.

Wrågården har en lång gedigen historia bakom sig. Under större delen av 1900-talet har det varit gård för jordbruk med köttproduktion. För 18 år sedan startades förvandlingen mot den nuvarande formen. Restaurangen byggdes till och man började ta emot besökare i en större utsträckning. Utvecklingen har sedan dess skett gradvis och idag är verksamheten fulländad med möjligheter till konferens och boende.

Vakna mitt i naturen
På Wrågården får gästen chans att bo som ingen annanstans. Där Henrik och hans bröder tidigare lekt och byggt träkojor som barn står idag en stugby. Älghotellet som det kallas är utformat av motorsågskonstnären Sören Niklasson och designen påminner om något ur en saga. Den första stugan har massor med enastående detaljer som till exempel ett stort älghuvud i trä. Stugbyn är placerade mitt i parken och ett stort antal dovhjortar strövar fritt i hägnet bara några meter från platsen.

– Gästen bor mitt ibland dovhjortar och älgar, det blir en väldigt speciell atmosfär att vakna upp till. Vi har precis byggt en ny stuga som kallas Älgkon, med liknande design och tanken är att utöka stugbyn ytterligare. Det är ett stort område våra gäster kan promenera runt på. Att gå runt hela parken tar ungefär 20 min, säger Henrik.

Mängder med aktiviteter
På den stora gården finns den hel del att sysselsätta sig med. Fotbollsgolf blir för många gäster en favorit. Banan har hela 18 hål och en runda tar vanligtvis mellan en till två timmar. Paintball är en annan aktivitet som brukar vara populär, det blir ofta spännande och kan vara en bra gruppövning. I den avkopplande miljön blir företagskonferensen mycket speciell. Den moderna anläggningen ger en inspirerande atmosfär att hålla möten i och komma på nya idéer.

– Vi bjuder ofta på någon form av grillbuffé med kött och grönt från lokala återförsäljare. Men lagar också gärna lite finare trerätters middag. Vi har stor vana av att ta fram olika paket för våra besökare. Oavsett om det gäller företagsfest, kickoff eller någon annan större tillställning, avslutar Henrik.

För bokning mejla bokning@wragarden.se eller ring 0515-310 14.

www.wragarden.se