Följ med på en kulinarisk resa till Orienten

Följ med på en kulinarisk resa till Orienten

Franchisekonceptet Wok kitchen fortsätter att expandera och drar besökare till sina restauranger.

Affärsmannen Hassan Monjurul la grunden till det framgångsrika konceptet Wok Kitchen som idag har ett flertal restauranger i olika städer i Sverige.

På deras menyer samsas ett 50-tal härliga rätter med inspiration från olika delar av det asiatiska köket i en modern, fräsch och trendig tappning.

– Jag vill erbjuda hälsosam asiatisk wokad mat till ett bra pris även som ”fastfood”, säger Hassan. All mat hos Wok Kitchen innehåller färska kryddor och grönsaker sammansatta i fettreducerade goda rätter.

Olika matkulturer binder samman människor, menar Hassan. En positiv visdom fler människor borde ha med sig i bakhuvudet i ett samhälle där många räds varandras härkomst och kulturella olikheter.

– När jag flyttade till Sverige för 40 år sedan var min första tanke att jag ville vara med och bidra till samhället. Det är en värdering jag fortfarande står fast vid, och genom mina restaurangkoncept har många nya arbetstillfällen skapats för människor. Jag ser mycket positivt på Wok Kitchens utveckling som ett globalt framtida matkoncept, säger Hassan.

Smaker som passar alla
Idag reser människor världen runt för att finna andra koncept som berikar svensk mat med internationell prägling, fortsätter Hassan. Det är precis vad wok Kitchen satsar på, genom att anpassa våra smaker med asiatiska rätter på menyn. Vi har tagit med de indiska matkoncepten som är välkända. Däribland Chicken Tikka Masala som är en av de rätterna som blev engelsmännens favoritmat exempelvis. Vi använder oss endast av färska nyttiga kryddor som stärker kroppen. Vi har också infört det berömda Nan brödet som är bakat på gammalt traditionella vis i lerugn.

Många har säkerligen redan hittat sina favoriter på menyn hos Wok Kitchen, men en rätt som aldrig sänker förväntningarna är den populära rätten – Wok on Fire. Precis som det låter så lagas maten från en eldsprakande wokpanna.

– Vi försöker ha en varierad meny med mat som passar alla i smaken, med både lite starkare rätter varvat med lite mildare som är anpassade till svenska smaklökar, säger Hassan.

Tanken bakom Wok Kitchens matlagningsfilosofi är att man ska vara en del i matlagningen. Alla kök är därför helt öppna och maten lagas direkt framför gästen som är med under hela matlagningsresan.

– Vi vill att man som gäst hos Wok Kitchen ska känna dofterna och se hela processen när råvara blir till färdig rätt, avslutar Hassan.

Nästa år tar Wok Kitchen steget till att införa kontantlösa betalningssystem på alla restauranger.