Sälj dina kurser på nätet

Sälj dina kurser på nätet

Är du småföretagare och vill skapa en kurs på nätet som andra människor kan betala för? www.webb-kurser.se är en superenkel plattform där du kan sälja din e-kurs eller föreläsning.

Vilket ämne/område du vill hålla kurser inom är upp till dig, och även vart du vill befinna dig när du skapar innehåll till kursen.

Cathy Lewis skapade www.webb-kurser.se för att hon upptäckte att det saknades en ekonomisk riskfri plattform för småföretagare att sälja sina webbkurser på.

– Det är dyrt att använda sig av utbildningsplattformar och jag insåg att detta var en målgrupp som behövde en enklare affärsmodell att nå ut med sin kunskap och samtidigt tjäna pengar på sina webbkurser, säger Cathy.

Konceptet är helt riskfritt för den som skapat e-kursen.  Antingen behåller du 70% och betalar 30% av intäkterna från dina sålda kurser. Säljer du inga kurser så behöver du inte betala någonting.

– Man kan också välja att betala en fast månadskostnad på 1000 kr, om man säljer väldigt mycket. Man får då alla intäkterna från sålda kurser själv, förklarar Cathy.

Hur länge man vill ha kursen aktuell på hemsidan bestämmer man också helt själv. Materialet från kursen är också skapat för att man som användare även ska kunna ta del av kursen via sin mobil.

– Många är oroliga att man måste vara teknisk för att skapa en kurs. Tvärtom, den här plattformen är superenkel för att vem som helst ska kunna klara av att hantera den. Det är alltid möjligt att få support och tips av mig under processen, säger Cathy.

Att tänka på innan du lägger upp kursen
Först och främst måste du göra en djupdykning i ämnet för att sedan kunna identifiera din målgrupp. Det är när du vet allt om din målgrupp i ämnet som du kan skapa bra innehåll för din kurs.

– Det är också viktigt att innehållet inte är för spretigt. Då är det bättre att skapa flera olika kurser, säger Cathy.

För att innehållet ska vara roligt och intressant bör man blanda innehåll med övningsuppgifter och kortare videoavsnitt som du spelat in.

– Behöver man hjälp med att korrigera videoavsnitt kan man givetvis få tips med det också, tillägger Cathy.

Avslutningsvis kan det vara bra att du skapar Copyright på det material som du skapat för kursen.

Att marknadsföra sin webbkurs är såklart också minst lika viktigt efter att du lagt ut den för att sedan få människor att vilja köpa din kurs.

Hos www.webb-kurser.se kan din webbkurs få en skjuts via kampanjer som läggs ut regelbundet på Facebook, Youtube samt Adwordsannonser för att komma högre upp på Google.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXnDmFsWjUjpLtKvl3vjR2w
Facebook: https://www.facebook.com/webbkurser 
Läs mer www.webb-kurser.se  
Kontakt 070-294 00 02 eller cathy@webb-kurser.se