E-kursplattformen som lönar sig

E-kursplattformen som lönar sig

www.webb-kurser.se är Sveriges första plattform i sitt slag. Och det är inte av en slump som plattformen ibland kallas för såväl ett Youtube för småföretagare, som en unik läroplattform för de som hungrar efter ny kompetens.

För grundaren Cathy Lewis är målet solklart. Plattformen ska göra det enkelt för den som vill utbilda sig och lönsamt för småföretagare som vill arrangera e-kurser.

Cathy Lewis skapade www.webb-kurser.se för att hon upptäckte att det saknades en ekonomiskt riskfri plattform för småföretagare att förmedla sina webbkurser på.

– Jag märkte att det inte fanns några billiga och användarvänliga utbildningsplattformar för småföretagare. Det var helt enkelt en målgrupp som behövde en enklare affärsmodell för att nå ut med sin kunskap och samtidigt tjäna pengar på sina webbkurser, säger Cathy.

Kreativ eller tidseffektiv?
För kursarrangörer erbjuder plattformen stora möjligheter till att vara såväl kreativ som att underlätta driften av verksamheten.

– Just nu är det exempelvis en tjej som använder plattformen för att lära ut teoridelen i sin utbildning. För henne har teorin varit den mest tidskrävande delen av utbildningen, och eftersom det sällan sker större förändringar, så tyckte hon att plattformen var en unik möjlighet för att kunna ägna mer tid åt det praktiska. Möjligheterna är stora. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser och så fort man publicerat sin kurs sköter sig resten själv, berättar hon vidare.

Procentsats eller månadsvis
För den som skapar e-kurser är konceptet ekonomiskt riskfritt. I dagsläget finns ett par finansieringsmodeller och du väljer själv om du antingen behåller 70% och betalar 30% av intäkterna på dina sålda kurser, eller istället väljer att betala månadsvis.

– Väljer man att betala en procentsats på sålda kurser betalar man givetvis ingenting om man inte säljer några kurser. Men sedan kan man även välja att betala en fast månadskostnad på 1000 kr. Ett utmärkt alternativ om man säljer många kurser eller föreläsningar. Då behåller man samtidigt alla intäkterna från de sålda kurserna, förklarar Cathy.

Hur länge kursen ligger uppe på hemsidan bestämmer du också helt själv. Hemsidan är därtill mobilanpassad för att kursdeltagare ska kunna ta del av kursmaterialet via mobilen.

Enkelt att komma igång
Utöver prisvärdhet är även enkelhet något som plattformen lyckats överraskande bra med.

– Många är oroliga att man måste vara teknisk för att skapa en kurs. Tvärtom, den här plattformen är superenkel för att vem som helst ska kunna klara av att hantera den. Man behöver inte ha stora förkunskaper för att komma igång. Sedan är det alltid möjligt att få support och tips av mig under processen; exempelvis om man behöver hjälp med att planera sin kurs, säger Cathy.

Kursutbudet fylls på kontinuerligt och nu hoppas Cathy att fler får upp ögonen för hennes unika plattform där småföretagare och kursdeltagare kan mötas online. Har du idéer på kurser du vill arrangera? Eller är du intresserad av att lära dig något nytt? Då bör du ta kontakt med Cathy för att ta första steget till att förverkliga din dröm.

www.webb-kurser.se kan du läsa mer och kika på det aktuella kursutbudet. Vid frågor kan du ringa 070-294 00 02 eller skicka ett mail till cathy@webb-kurser.se

Hos www.webb-kurser.se kan din webbkurs få en skjuts via kampanjer som läggs ut regelbundet på Facebook, Youtube samt Adwords-annonser för att komma högre upp på Google.
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXnDmFsWjUjpLtKvl3vjR2w 
Facebook: https://www.facebook.com/webbkurser