Hon föder upp både hundar och reptiler

Hon föder upp både hundar och reptiler

För Linda har hundar varit en självklar del av livet så länge hon kan minnas. Det var först 2012 och starten av Dilopop’s Kennel, som hon beslutade sig att satsa helhjärtat på sitt hundintresse. Att verksamheten så småningom även skulle komma att innefatta uppfödning av reptiler, var kanske inte något som Linda Brolin hade planerat när hon startade kenneln.

 

– Min sambo har haft ett reptilintresse länge. Jag själv var inte lika förtjust i reptiler till en början. Förståelsen och intresset för detta har minst sagt vuxit sig starkare under åren. Idag bedriver jag därför även uppfödning av olika reptilarter, berättar Linda.

Reptiler är djur som ökat i popularitet senaste tiden. Den största intresseökningen har kanske skett bland djurälskare som av olika anledningar inte kan ha pälsdjur. Kungspyton och Krokodilskink är reptiler som är särskilt populära bland Lindas kunder, mycket tack vare att de är vänliga och lätta att ha att göra med.

Hunduppfödning

Trots att reptiluppfödningen idag står för en betydande del av verksamheten, var det ändå Lindas passion för hundar som ursprungligen lade grunden.

– Jag har alltid haft hundar runt mig. Min mamma har drivit uppfödning sedan lång tid tillbaka. Steget att börja med det själv var därför inte alltför långt. Idag föder jag upp tysk mittel och klein samt Papillon. Den tyska mitteln börjar bli allt mer populär då den är lite mer av en familjehund. De hundar jag föder upp är friska raser överlag med enstaka fall av problem med knäleder och ögon. Mitt mål är att alltid föda upp friska individer, oavsett om det handlar om hundar eller reptiler, fortsätter hon.

Visionen är en fysisk butik

Det är med en vision om att en dag kunna öppna en fysisk butik där, såväl webshopen med allt från husdjursfoder till tillbehör finns att hitta – men även en plats där reptiluppfödningen och försäljningen av reptiler kan samsas under samma tak.

– För tillfället fungerar det bra att driva verksamheten från gården. Visionen är dock att verksamheten utvecklas så att jag kan öppna en fysisk butik. De som är intresserade av mina reptiler eller hundar är välkomna på besök redan idag. För att säkerställa att jag är hemma är det bra att höra av sig och boka in ett besök i förväg. Annars deltar jag även vid ett antal mässor årligen och möter många av kunderna den vägen, avslutar Linda.

www.vastkustenszoologiska.se hittar du webshopen och kan läsa mer om verksamheten. Vid frågor kan du höra av dig till Linda på 0701-44 62 38 eller via mejl till info@vastkustenszoologiska.se