Ett badäventyr för hela familjen

Ett badäventyr för hela familjen

Vara Badhus är ett modernt nöjesbad som passar såväl gammal som ung.

Här erbjuder de alltifrån simskola, vattengymnastik, motionsbanor, upplevelsebad med vattenrutschkana på 80 meter, tre stycken barnpooler, klättervägg, en våg där du själv skapar vågor, och inte minst Vara Badhus egna lyxiga relaxavdelning.

Det har gått tre år sedan Vara Badhus öppnade upp granne med Konserthuset i Vara och har verkligen blivit ett positivt tillskott för kommunen. Badet har öppet måndag till söndag och fylls upp varje dag av besökare som vill ta del av utbudet i de olika avdelningarna.

Upplevelsebadet
I den större simbassängen på 25 meter finns alltid minst en av de åtta banorna öppen för motionssimmare. Under hela årets bedrivs simskola både för små och stora barn, där även skolklasser från kommunen besöker badet och har simundervisning. Men simskola bedrivs även för vuxna.

– Vi värnar om säkerheten, så givetvis finns det alltid utbildade badvakter på plats i huset och alarmknappar inne på badet, säger Maria Nilsson som är tillförordnad chef på Vara Badhus.

Om man ser sig om längst väggarna inne i badhuset, lägger man märke till att det hänger en hel del spännande konst upphängt inne i anläggningen. Alltifrån video- och ljudinstallationer, fotokonst och mycket annat.

– Det finns en tanke bakom detta, berättar Maria. Tillsammans med kultursamordnare i kommunen vill man skapa ett kreativt och kulturellt upplevelsebad för besökare.

Efter en dag inne på Vara Badhus passar många gäster på att slå sig ner i upplevelsebadets särskilda avdelning, där man får lov att äta mat.

– Här kan man köpa allt från smörgåsar och fika, till enklare mat som korv med bröd, och hamburgare, säger Maria.

Koppla av i relaxavdelningen
För dig som vill slappna av och koppla bort övriga världen för en stund och unna dig själv lite vardagslyx är relaxavdelningen att rekommendera. Här kan du krypa ner i härliga bubbelbad, prova på doftbastu, bastustugan, ångbad, upplevelsedusch eller ta några simtag i utomhuspoolen. Här har man också tillgång till mat- och alkoholservering.

– Vår relaxmeny är lite lyxigare än den som serveras ute i upplevelsebadet och vi vill därför gärna att man beställer den innan, säger Maria.