I Torsby är skidspåren redo året runt

I Torsby är skidspåren redo året runt

Vill du vara säker på att skidspåren är välpreparerade när du planerat in träningen? Då bör du bege dig till Torsby. Här hittar du nämligen Sveriges första, och kanske mest ambitiösa, skidtunnel.

Torsby Skidtunnel är dock långt ifrån den enda anledningen som gör att träningsentusiaster vallfärdar till orten.

För många som besöker Torsby i träningssyfte, är just skidtunneln den främsta dragningskraften. När skidtunneln invigdes 2006 var den först av sitt slag i Sverige. Än idag fortsätter skidtunneln att locka gäster av ett par viktiga anledningar.

– Vi brukar säga att det alltid är bra förhållanden i Torsby, oavsett väderlek ute. Skidtunneln har nämligen välpreparerade skidspår året runt. Så oavsett om det är tio minusgrader och snöstorm, eller strålande solsken och 30 plus utomhus, så kan man räkna med att skidtunneln alltid är redo att ta emot träningsentusiaster, berättar Tomas på Valbergsängen Sporthotell.

Men det är inte bara skidtunneln som lockar vintergäster. Intilliggande Hovfjället lockar årligen tusentals utförsåkare och barnfamiljer med sina snösäkra pister. Därtill är ortens många längdskidspår välbesökta när säsongen och vädret tillåter. Samtidigt hittar du även gedigna gymmöjligheter om du vill värma upp, träna eller rehabilitera kroppen efter en intensiv dag.

Boende ett stenkast från träningen
Vid Valberget i Torsby, är aktivitetsfyllda vistelser den gemensamma nämnaren som gjort orten till en välbesökt sådan. Men för att träningsupplevelsen ska bli bästa möjliga krävs även boende som tillgodoser behoven. Det är inte en slump som gör att många besökare har sin utgångspunkt på sporthotell Valbergsängen.

– Valbergsängen är ett mångsidigt sporthotell. Här finns såväl hotellrum med möjlighet till helpension där gästen låter vår uppskattade restaurang ta hand om matlagningen åt en. Samtidigt kan de som vill välja att bo i vandrahemsrum med tillgång till ett välutrustat kök. Vi erbjuder helt enkelt övernattningar oavsett vad man väljer att prioritera. Därtill ligger hotellet bara ett stenkast från Torsby Skidtunnel, avslutar han.

Utförsåkning, landets första skidtunnel, rekreation, landsvägscykling, mountainbike, Svennis Cup eller Rally Sweden – anledningarna till att besöka Valberget i Torsby är många. Oavsett träningsform och årstid erbjuder Valberget med största sannolikhet rätt utmaning för dig.

www.valbergsangen.se kan du läsa mer om utbudet av aktiviteter samt sporthotellet. Vid frågor kan du ringa 0560-136 30 eller skicka ett mail till info@valbergsangen.se

Drygt 4 timmar från Göteborg
För boende i Västra Götaland är det enkelt att ta sig till Torsby. Torsby är beläget 10 mil norr om Karlstad. Europaväg E45, med start i Göteborg, tar dig exempelvis hela vägen till Torsbys unika träningsutbud.