Vi hjälper dig lyckas med din trädgård!

Vi hjälper dig lyckas med din trädgård!

Strax norr om Helsingborg ligger handelsträdgården Ödåkra Uteplantor som förutom sitt stora sortiment av växter och möbler för uteplatsen sedan i höstas också driver en stor återbruksavdelning med allehanda noga utvalda möbler och antika föremål till riktigt bra pris.

Ägare Lene Due med sin kunniga personal är alltid beredda att ge goda råd vare sig det gäller köp eller skötsel av växter.

-Goda råd är gratis, och nu så fort solen skiner så kommer många som är sugna på att ta tag i sina trädgårdar. Då vill de ha allt på en gång. Bärbuskar går mycket just nu, då är det jordgubbar och hallon och blåbär, ja allt, berättar Lene som är inne på sin 14e säsong på Ödåkra Uteplantor.

Idag har trädgårdsbutiken åtta anställda, och sortimentet är stort och spänner över ettåriga och fleråriga blommor, buskar och prydnadsträd, fröer och lökar, kvalitetsjordar, växtvårdsmedel samt det mesta man kan behöva inom redskap och dessutom en hel del vackra utsmyckningsdetaljer såsom spaljéer, rosenbågar, obelisker och krukor.

När det kommer till utemöbler har man ett gott samarbete med Brafab vars sortiment av möbler för uteplatsen i teak, aluminium eller rotting man är återförsäljare av.

-Det vi inte har inne kan vi med ganska kort varsel ta in från katalogen, säger Lene.

Perenner och prydnadsgräs
-Här på Ödåkra Uteplantor kan vi även vara behjälpliga med att lägga fram trädgårdsritningar om så önskas, säger Lene.

-Nyhet för 2019 är ett ståtligt Pampasgräs med rosa vippor.

Annars går alltid perennerna bra, och det finns många att välja mellan. En av Lenes favoriter är Trädgårdsnäva, också känd som Geranium ’Rozanne’ som med sina blåvioletta vackra blommor blommar ända fram till sent på hösten då det fryser till.

-Jag tycker mycket om Echinacea solhattar som har vackra blommor som står hela sensommaren och hösten och lyser upp i trädgården.

Fynda antikt på återbruket
På återbruket som både är lite av en loppis och en antikhandel finns chansen att göra riktigt bra klipp.

-Vi har en stor avdelning där vi väljer att bara ta in bra grejer som vi sen säljer billigt. Det är allt från möbler, bestick, verktyg, cyklar, ja allt mellan himmel och jord. Där kan man verkligen fynda. Vi har inte alltid riktigt koll på värdet på återbruket vilket gör att man kan göra riktigt bra klipp, berättar Lene.

-Vi kan växter, kunskap och kvalitet är vad vi står för säger hon avslutningsvis.

www.uteplantor.se