Dans på Utängens Loge

Dans på Utängens Loge

Ett stopp vid Utängens Loge är idag en självklarhet för många semestrande dansentusiaster.

Här har initiativtagarna Gunilla och Kjell nämligen lyckats skapa vad många anser vara ett av Sveriges främsta dansarrangemang – både vad gäller kvaliteten på gästande band, men även själva dansgolvet och inramningen.

På Utängens Loge har det bjudits upp till dans i 32 år. Vad som från början var en sidosysselsättning för att komplettera det tidigare lantbruket, växte sig snabbt allt större. Och för 74 år fyllda Gunilla Jakobsson är ambitionen att fortsätta arrangera danskvällar så länge hon orkar.

– Att arrangera detta innebär en hel del arbete och slit. Vi lägger bland annat mycket tid på att hålla dansgolvet i bästa möjliga skick. Det slipas, poleras och vaxas varje vår för att säkerställa att det är i bästa möjliga skick hela säsongen. Trots att det innebär mycket arbete så är det samtidigt otroligt roligt. För mig och Kjell är bara den sociala biten i sig värt allt arbete, och vi är väldigt glada för alla som väljer att besöka oss. Vi har en väldigt trevlig och ungdomlig äldre publik, berättar Gunilla.

Välkända band besöker
Donnez, Matz Bladhs och Streaplers är bara några av de välrenommerade band som kommer att förgylla logdanserna den här säsongen. Men för Gunilla själv finns en personlig favorit som ligger lite extra varmt om hjärtat.

– Flamingo är ett band som jag redan lyssnade på i min ungdom. Det är lite extra roligt att de både inviger och avslutar den här säsongen. Men oavsett gästande band så blir det garanterat en fartfylld sommar med mycket fart och skratt, fortsätter hon.

Kämpigt som privat aktör
Men det är inte lätt att få ett arrangemang likt detta att gå runt. Lagstiftningen gör nämligen att många liknande dansbanor tvingats stänga igen.

– Vi har tyvärr inte möjlighet att driva detta i föreningsform. Och vi tvingas därför betala full moms för att driva detta. Och det är såklart synd. Vi kan inte erbjuda lika billiga inträdesbiljetter som exempelvis föreningar. Då går det inte runt ekonomiskt. Vi hoppas att det kommer bli ändring på det framöver så att fler dansbanor har möjlighet att fortsätta driva sin verksamhet. Tillsammans med Bert Karlsson är vi ett antal aktörer som driver frågan aktivt, avslutar hon.

Än idag fortsätter Utängens Loge att besökas av dansentusiaster från hela Skandinavien. För långväga gäster finns här möjlighet att ställa husbilen i anknytning till logen. Under varje danskväll finns det därtill kaffe, läsk, kakor, smörgåsar och varm korv att köpa i cafeterian. Varmt välkommen till ännu en säsong med logdans på Sveriges kanske bästa dansbana.

www.utangens-loge.nu hittar du hela årets schema. Klicka här för att komma till Facebooksidan där du hittar mer information och mängder av bilder. Vid frågor kan du höra av dig på 0739-72 13 08 (alt. 0525-619 17) eller via ett mail till jakobsson.gunilla@hotmail.com

Dansprogrammet 2018
Lördagar kl 20:00 – 00:00 (undantag onsdagen 25/7)

12/5
Flamingo

19/5
Glenn-Endys26/5
Sounders2/6
Matz Bladhs9/6
Donnez16/6
Lövgrens23/6
Skåningarna30/6
Fernandoz7/7
Holidays14/7
Micke Ahlgrens21/7
Mats Bergmans25/7
Streaplers (onsdag)28/7
Skåningarna4/8
Engdahls11/8
Donnez18/8
Glenn Endys25/8
Drifters1/9
Chiquita8/9
Lövgrens15/9

Säsongsavslutning – Flamingo
Välkommen på sista dansen för i år! Vi tackar alla för den här säsongen och önskar er hjärtligt välkomna igen nästa år!