Intresset för aluminiumbåtarna ökar

Intresset för aluminiumbåtarna ökar

På östkusten och på den norska marknaden har aluminiumbåtar varit ett populärt inslag i skärgården mycket länge, men allt tyder på att båtägare längs västkusten nu också är redo för förändring.

Det har varit flera framgångsrika år på den svenska marknaden för den ukrainska aluminiumbåttillverkaren UMS Boat, som också är Ukrainas främsta båttillverkare och är väl etablerade sedan många år tillbaka. Ted Berggren är generalagent för UMS i Sverige och på västkusten förmedlar han UMS-båtar via företaget Bara båt.

– Från början var UMS mest inriktade på den ryska och inhemska marknaden, men för några år sedan styrdes försäljningen om mot Skandinavien och vi tog över agenturen i norden. Vi har väldigt god kontakt med produktionen i Kiev och är väl insatta i tillverkningsfasens olika led, säger Ted.

UMS finns i många olika modeller och utföranden, deras båtar kännetecknas av de väl tilltagna dimensionerna på material, inte ens de minsta båtarna har mindre än 3mm tjock aluminium.

– Vi har två modeller som hör till de mest populära som vi har sålt väldigt många av och det är 550DC och 600DC, berättar Ted. Varje år lanserar vi en ny modell på båtmässan i Stockholm för våra kunder.

UMS Boat är en av få tillverkare att erbjuda sina kunder nanopassivering som extra tillval. Det är en ytbehandling av aluminiumet som ger förlängd livslängd och en glans som håller i upp till tio år.

– Att ge sin båt en nanopassivering innebär att den får ett extra skyddande lager mot slitage som uppstår från saltvatten och smuts, förklarar Ted.

Byggda för nordiska förhållanden
Det finns väldigt många fördelar med aluminiumbåtar som tidigare framförallt varit populära bland sportfiskare, men numer har den traditionella fritidsbåten i plast ersatts av aluminiumbåtar i större utsträckning.

Hela konstruktionen på alla UMS båtar är mycket slitstark, stabil och tålig vilket gör den perfekt för vårt skiftande klimat och går att ha i vattnet under hela året, något som är mycket uppskattat bland personer som är boendes i skärgården och är beroende av sin båt varje dag. Likaså är aluminium ett vanligt material för båtar som används till yrkestransporter på sjön. Dessutom är underhållet på en aluminiumbåt i princip obefintligt.

– Aluminium är också ett flexibelt material att arbeta med och det är mycket enkelt att göra ändringar för kunder som har specifika önskemål i designen, säger Ted. Det finns dessutom olika alternativ på färger för kunder som har önskemål kring det.

UMS Boat
Hemsida http://umsboat.se  
Kontakt +46 (0)70-797 96 45
Facebook
Instagram