Kryp ner under ett äkta ulltäcke

Kryp ner under ett äkta ulltäcke

För Kristina har intresset för att sy funnits med länge. Men det var först när möjligheten att ta över Ulltäcket som hon för första gången skulle få prova på att livnära sig på sin passion.

Och intresset för hennes ullstoppade täcken, kuddar och bäddmadrasser i Stora Sundby bara fortsätter att öka.

Hon är nyss hemkommen från mässan Fårets Dag på Öland. Det är just mässor som är hennes främsta mötesplats med såväl befintliga som nya kunder. Hennes deltagande på mässor brukar vara ett uppskattat inslag tack vare möjligheten att klämma och känna på produkterna hon tillverkar. För ingen har väl missat att efterfrågan på naturprodukter är mer i ropet nu än på många år? Och just ullen kommer med ett antal fördelar som många verkar föredra.

– Ullen är ett fantastiskt naturmaterial. Ull är exempelvis väldigt bra på att leda bort överskottsvärme, samtidigt som det behåller värmen bra om det är kyligt i rummet. Därför lämpar sig ullen utmärkt som stoppning i exempelvis täcken, berättar hon.

Pigg 60-årig hjälpreda
Efter övertagandet av verksamheten för drygt ett år sedan, fortsätter Kristina att bedriva tillverkningen i de lokaler som förra ägaren gjorde. Och till sin hjälp har hon idag en pigg och något svårflyttad 60-åring.

– Jag använder fortfarande samma symaskin som funnits med sedan starten. Jag har haft funderingar på att flytta maskinen till mitt hem som ligger en timme bort. Men eftersom den är 3×6 meter så behöver jag och min man bygga ett eget litet hus för ändamålet först, berättar hon med ett skratt.

Är du, eller känner du kanske någon som är lite frusen av dig? Då rekommenderas Kristinas värmande ullprodukter som har en lång hållbarhet. På www.ulltacket.se kan du göra din beställning. Har du frågor kan du höra av dig till henne på 070-280 49 70 eller via ett mail till kickibaersta@swipnet.se

Även restmaterialet används
Kristina tillverkar även andra produkter utöver täcken, kuddar och bäddmadrasser. Hon använder allt restmaterial som blir över till olika produktidéer. En populär produkt är bältesskyddet – perfekt för dig som upplever att bilbältet skaver.