15 % rabatt på turridning i Ljungbyhed

15 % rabatt på turridning i Ljungbyhed

Våren är en utmärkt årstid för att uppleva Sveriges naturskatter. Och vad passar väl bättre än att uppleva naturen från hästryggen?

I Ljungbyhed, på gränsen till Söderåsens Nationalpark, arrangerar Anna Lewijn turridningar med härliga Haflingerhästar.

I Sverige finns det idag många verksamheter som erbjuder turridningar. I många fall används islandshästar. Söderåsens Turridning har valt att erbjuda turer i westernsadlar med Haflinger och nordsvenska hästar – både bruks och travare. Och anledningen är att raserna visat sig ha egenskaper som bjuder på stor variation.

– Många associerar turridningar med mer eller mindre trötta hästar. Men jag vågar påstå att det inte stämmer när det kommer till vår flock. Alla raserna är fantastiska med härliga psyken. Den nordsvenska brukshästen användes tidigare i jordbruket, är lugna och klarar även av tyngre och längre ryttare medan travarna har mycket fart i sig. Haflingern, som är något större än islandshästen och ursprungligen en packhäst från alperna, landar mitt emellan i temperamentet och passar de allra flesta. Rasen trivs otroligt bra när det är dags att ta i lite och många av dem har en hel del bus i sig. Vi kan därmed erbjuda både lugna nybörjarturer och turer innehållandes mycket busmöjligheter för mer erfarna ryttare. Här finns helt enkelt turer och hästar för alla erfarenhetsnivåer – oavsett om det handlar om kompisgäng, barnfamiljer eller vana ryttare, berättar Anna.

Alerta och kunniga guider
Anna som är eldsjälen bakom verksamheten har drivit den sedan 2005, från 2010 på den egna gården där verksamheten ligger nu. Från början fanns här nio hästar, men verksamheten har växt under åren. Idag finns ett tjugotal fantastiskt vackra hästar på gården och till sin hjälp för att få verksamheten att gå runt har Anna ett antal duktiga guider. Precis som hästarna är även guiderna alltid alerta när det är dags att bege sig ut på tur.

– Alla mina guider har gedigen hästerfarenhet, men de flesta har annan sysselsättning vid sidan av. Och det märks när de kommer hit för att leda turerna. Guiderna är verkligen på tå och engagerade. Det är något våra gäster uppskattar. Några av guiderna är därtill certifierade nationalparksguider – en extra bonus för dem som är intresserade av Söderåsens Nationalpark dit de flesta turerna går, avslutar hon.

Minnen för livet
Söderåsens Turridning är en väldigt populär turridningsarrangör tack vare anledningar som dessa. Helgerna är därför ofta uppbokade lång tid i förväg. Men hos Söderåsens Turridningar arrangeras turer alla dagar i veckan.

Så oavsett om du vill göra något annorlunda med familjen, arrangera en kick-off som garanterat förgyller eller ta med möhippegänget ut på tur i vacker natur; kan du vara säker på att alla deltagare lämnar Söderåsens Turridningar med nya och inspirerande minnen.

www.turridning.se kan du läsa mer om de olika turerna och gårdens övernattningsmöjligheter. Vid frågor kan du höra av dig på 0703-729201 eller via mail till info@turridning.se

15% rabatt på turridningar
Just nu kan du boka din turridning till ett specialpris. Använd rabattkoden Digipapp2019 vid din onlinebokning på www.turridning.se