En pålitlig partner inom Transmission

En pålitlig partner inom Transmission

När Försvarets materialverk (FMV) nyligen gjorde en stororder på 18 nya stridsbåtar, var det Trans-Auto som fick uppdraget att specialanpassa backslag för att matcha kundbehovet.

Trans-Auto grundades 1968 i Bandhagen Söder om Stockholm av Olov Trobeck och av allt att döma har resan varit händelserik. Idag hittar du serviceverkstad, support och försäljning i Södertälje. Här sker årligen hundratals renoveringar, reparationer, ombyggnationer och nybyggnationer efter kundens önskemål.

– Vår omfattande erfarenhet innefattar transmission så som växellådor, axlar och marinväxlar. Vårt reservdelslager lagerför över 10 000 originalreservdelar utöver 6000 begagnade originalreservdelar. Det är bl.a. genom snabba leveranser samt möjlighet till service på plats för våra kunder, som vi kan se till att fordon blir stillastående så kort tid som möjligt, berättar Andreas Cederquist på Trans-Auto.

Vid försäljning, service och reparationer använder Trans-Auto uteslutande världsledande komponenter för framdrivning av fordon och fartyg.

– Vi finns med våra kunder från idé till färdig produkt. Därtill ger vi tekniskt stöd och rådgivning genom hela processen, fortsätter han.

Leverans till stridsbåt 90HSM
– Den nya drivlinan med Twin Disc-backslag möjliggör drift redan från tomgångsvarvtal, detta underlättar bl.a. vid körning i grunda vatten. Risken minskar då att dra upp sediment från havsbotten vilket senare kan komma in i vattenjetaggregatet. Om detta mot förmodan skulle ske så finns möjligheten att via backslaget ”backspola” vattenjetaggregatet. Detta innebär att man skjuter vattnet i omvänd ordning och trycker ut smutsen samma väg den kom in i vattenjetaggregatet, berättar Andreas.

Trans-Auto kliver in i ett nytt kundsegment och även med nya produkter
– Vi ser att våra existerande leverantörer med sitt produktutbud även kan nå en annan målgrupp än det marina och inom off-highway; där vi idag är starka. Då tänker jag främst på industri med fasta installationer. Alla installationer med el- eller förbränningsmotorer behöver oftast produkter vilka vi kan erbjuda; allt från en svängningsdämpare, reduktionsväxel eller kardanaxel. Vi har även en ny produktgrupp och inriktning mot hydraulik vilket ofta kan skapa en synergi med våra övriga produkter samt ett mervärde för kunden.

Vi hoppas att genom denna satsning mot industri möta nya kunder och utvecklas tillsammans med dem.

www.transauto.se kan du läsa mer. Vid frågor är du välkommen att ringa 08-544 240 00 eller genom att skicka ett mail till info@transauto.se