Design från hjärtat

Design från hjärtat

Vackra ting att dekorera sin närmiljö med kan man inte få för mycket av.

Hos Trådspira Idé & Design i Mora finner man mängder av egendesignade vackra smycken för hem och trädgård, bland annat trädgårdssmycken och konstobjekt utformade av konstnären Kristina Andersson från Älvdalen i Dalarna.

Trådspiras produkter är skapade för att skänka glädje och ge guldkant på tillvaron till sig själv, eller till någon man tycker om. Kristina arbetar i järn för att ta fram sina konstverk till trädgård och hem. Första gången hon upptäckte att hon älskade skapandeprocessen var för 20 år sedan när hon satte igång ett projekt i sin trädgård. Hon hade då hamnat i en utbrändhet, men det kreativa arbetet i trädgården skulle resultera i det företag hon driver idag -Trådspira Idé & design.

– Arbetet i trädgården var en del av läkandet och blev startskottet in till en ny värld, berättar Kristina.

Eget designspråk
Det finns en tanke bakom alla produkter som designats hos Trådspira Idé & design. Mycket av sortimentet är på temat tvåsamhet, hopp, tro på framtiden och kärlek. Kristina har en röd tråd i sina verk; att beröra betraktaren positivt. Det finns en hel del kopplingar till Dalarna i konsten, såsom dalahästar i olika former och uttryck, där arvet från att leva i och vara inspirerad av Dalarna med dess starka hantverkstradition får lysa igenom.

Försäljningen av Trådspiras produkter sker till största delen via webbshopen. Men många av kunderna har även besökt Kristina i hennes butik i Mora-Noret strax utanför Mora. Lokalen har också en spännande historia då den från början användes som lokstall, men idag alltså huserar Kristinas idéverkstad och butik.

Rondellsmycket till prinsen och prinsessan
År 2015 blåste vindar i kärlekens tecken när prins Carl Philip och Sofia från Älvdalen gifte sig den 13 juni. Då Kristina själv kommer från Älvdalen som ligger henne varmt om hjärtat kände hon att det passade fint att tillverka en gåva till kommunen för att hedra prinsparet.

– Rondellsmycket är skapat med kärlek, för kärlekens skull. För mig står kärleken också för hopp, vilket är en viktig del att ha med sig genom livet även när det känns tungt, säger Kristina.

Besök Trådspira och Idé & Design på Sandavägen 3 i Mora, eller på www.tradspira.se för att se utbudet av produkter.