Fullt upp på Skånes största sommarland

Fullt upp på Skånes största sommarland

Tosselilla heter nöjesparken som för många har blivit en tradition att besöka varje år.

Med förra årets publikrekord har sommarlandet arbetat hårt med att förbättra hela parken och är nu redo att öppna upp för sommarens gäster. Driftchefen Tommy Bauer berättar mer…

– Under högsäsong är vi ungefär 160 medarbetare som jobbar för fullt. Under vintern arbetar vi med att utveckla parken men renoverar också det som behövs och bygger om vissa delar. Nu de senaste åren har vi startat ett samarbete med några av Skånes största besöksmål. Vi försöker att göra det enklare för alla barnfamiljer att hitta till de olika sevärdheterna. Det finns så mycket att göra och se i Skåne.

Mycket att hitta på i parken
I den stora nöjesparken som ligger mitt i Österlen möts både stor och liten av en mängd spännande aktiviteter. I tivolidelen finns berg- och dalbana, karuseller och andra snurrande åkattraktioner. Med stort vattenland där nio pooler och tretton vattenrutschbanor finns att roa sig med är det en fantastisk plats för alla barnfamiljer som besöker Tosselilla.

– Förslag till utsprängt citat: Här finns något för alla och det är just den stora omväxlingen som jag tror att många kommer hit för. I Tarzanland kan barnen svinga sig i lianer och leka i våra roliga hinderbanor, berättar Tommy.

För alla som gillar fart har parken också en så kallad Kul på Hjul-del där man kan få prova på go-cart, crazy bikes och bumperbåtar. Här finns även Segway för alla som är nyfikna att testa det.

– I det vi kallar Tossearken har vi fritt strövande djur och man kan bland annat hälsa på alpackor, getter, kor, highland cattle och I den här delen av Tosselilla är det också väldigt trevligt att sitta ner och fika. Här går det även att grilla vilket är väldigt populärt och inte så vanligt att man får göra i en nöjespark.

Aktiviteter under sommaren
Även det här året inleds sommaren med Barnens Dag. Under första helgen i juni när Tosselilla öppnar bjuds det på en stor fest där man till exempel kan njuta av underhållning från Österlens föreningsliv. I början av juli är det dags för Tosselilladagarna där parken får besök av de tuffa hjältarna från TV, som alla våghalsiga kan utmana på hinderbana och gatlopp.

– Vi har flera event under sommaren, något som alltid är väldigt uppskattat, och det kan hända att det kommer att bli fler så småningom, berättar Tommy och fortsätter.
– Det är inte bara barnfamiljer som besöker oss utan en hel del företag kommer hit och har event eller kickoff. Vissa väljer till och med att hyra hela nöjesparken själva, vilket så klart blir en otrolig upplevelse.

Barnens Skåne
Sedan två år tillbaka har Tosselilla ingått i ett samarbete med de största sevärdheterna runt om i Skåne. Där ingår bland annat Fotevikens Museum, Skånes Djurpark, Glimmingehus och Naturum.

– Med samarbetet Barnens Skåne försöker vi samla kunskapen och informationen så att alla vet vilka fantastiska besöksmål vi faktiskt har här i Skåne. Det finns alltid något att hitta på under helgen eller semestern med barnen och det vill vi få ut, säger Tommy.

På barnsemester.se har Tosselilla blivit utnämnd till nordens tredje bästa sommarland. Det är ett av de mest uppskattade besöksmålen i Skåne och verksamheten fortsätter att utvecklas.

 – Tanken i framtiden är att både utöka vattenlandet och kanske köpa in en större berg-och-dalbana. Trycket att besöka oss är otroligt stort och vi har blivit en mycket omtyckt nöjespark av både de som bor i Skåne men också från alla som kommer längre bort ifrån, avslutar Tommy.

Boka in besöket på www.tosselilla.se och kolla in nyheter på facebook.com/tosselillasommarland

Hos Tosselilla kan du bland annat uppleva:
Linbana
Berg-och-Dalbana
Karuseller
Otroliga vattenrutschbanor
Svalkande pooler
Go-cart
Minibilar
Hinderbanor för stora och små
God mat och fika

Hyper
Europas längsta och snabbaste ProRacer vattenbana
Fallhöjd på 18 meter och åksträcka på 115 meter
Hastighet på cirka 50 km/h