The Concept

The Concept

The Concept, Göteborgarens nya lekfulla och gränsöverskridande nöjesarena, beläget i Kungsportshuset.

Kanske är det ställets tema- och genrebaserade kvällar som fascinerar, kanske är det kombinationen av ohämmad lyx och gött häng som lockar? Här är alla välkomna att bara glida in på en drink eller avnjuta en gudomlig 6-8 rätters och beundra luftakrobater, svärdsslukare och andra showartister.

-Vi vill verkligen vara ett inkluderande ställe för alla, och mer än bara en vanlig dinner club. Det ska heller inte behöva vara svårt att gå ut. Du måste inte boka bord två veckor i förväg. Vi är måna om de glada göteborgarna och har en blandad publik i olika åldrar. Hit hittar såväl hipstern, trebarnsfarsan och tjejgänget som tröttnat på det existerande klubblivet. Alla som vill se något nytt! berättar Amanda Oscarsson, Content & Service Manager på The Concept.

Glädje och kärlek genomsyrar allt på The Concept och inte minst i personalens bemötande av gästerna. Den inkluderande filosofin avspeglas i allt från husets olika evenemang och i klädkoden som på The Concept är ”Express yourself”.

– Vi gillar när våra gäster klär upp sig men det behöver inte nödvändigtvis vara traditionellt. För min del är glitterspray i håret alltid ett säkert kort, säger Emma som är Night Time Manager.

Ett högklassigt kök
De vackra gamla lokalerna är lyxiga utan att vara flashiga och pråliga. Interiörerna går i hjärtats färg med en röd värme och såväl burleska inslag som detaljer av art deco. Det är varmt och ombonat, lite utmanande men med en dekor som ändå avspeglar en fullständig tolerans.

För den som vill lite mer än att bara hänga och ta en drink eller en bärs finns möjligheten att slå sig ned till bords för en dinnershow. Maten håller extremt hög klass och husets Köksmästare Jesper Bogren, tillsammans med fantastiska kockar, sätter sin egen prägel på menyerna där de överraskar och leker med smaksinnena på ett sätt som middagsgästerna älskar.

Come together är det nya AW-konceptet på fredagar där man är välkommen upp balkongen från 19.00. Som namnet speglar bjuds på gött häng i en härlig miljö där man samtidigt får en sneak peek på vad som händer här framöver!

#BARSKRAPAD körs helgen innan löning, då The Concept bjuder till lite extra eftersom man vet hur det är i slutet av månaden.

QONFETTI en återkommande klubb med Gunn Lundemo.

-Gunn Lundemo och jag fann varandra och kände att vi var tvungna att göra något tillsammans och snabbt föddes QONFETTI. Det är en klubb som når en bred publik med basen i HBTQ. På premiären fyllde vi huset till bredden och nu kör vi igen den 27 oktober! Vi sparar inte på något och vi vågar lova en maxad kväll med oss! Tonvis med konfetti regnar från taket och glittret flödar som aldrig förr, jag älskar glädjen och känslan i lokalen under QONFETTI, den måste upplevas, säger Amanda och skrattar.

-Mitt jobb på The Concept är otroligt kreativt då vi ständigt skapar nya upplevelser för våra gäster. Inte minst våra Take overs! Next up är Holy Guacamole 12-13 oktober som är en vuxenversion av fredagstacos. Vi tar det en nivå till för både smaklökarna och rent visuellt, säger Amanda.

För dem som önskar ett lugnare tempo finns Kungsportshusets Matbar, en trappa ner. Där erbjuds en skandinavisk matupplevelse där snaps har blivit en signatur, med eller utan alkohol.

Bokningsbara event
Möjligheterna för företag eller större sällskap att boka in sig på oförglömliga skräddarsydda events finns också. Med plats för upp till 250 sittande gäster är lokalerna perfekta för galor och banketter, pressträffar och modevisningar eller Kick Off och After Work.

-Särskilt för dem som känner att de redan gjort de vanliga företagseventen på hotell kan jag lova något helt nytt och unikt. Vi gör hela jobbet åt er, säger Amanda avslutningsvis.

Hemsida
Instagram