Sagan om Göteborgs äldsta och största taxibolag

Sagan om Göteborgs äldsta och största taxibolag

Taxi Göteborg kan med stolthet snart titulera sig som ett 100 årigt företag och har på sätt och vis kommit att bli en naturlig del av staden för göteborgarna.

De första turerna kördes med droskor redan 1922 längst med stadens gator och torg.

Vi får fatt i Petra Kling som är Marknad-, Försäljning- och kommunikationschef på Taxi Göteborg, hon berättar om företaget som byggt sin värdegrund på att erbjuda trygga, bekväma resor och hög service till sina kunder.

Det finns många sätt att vara kund hos Taxi Göteborg, som idag erbjuder exempelvis Familjekonto för hela familjen som åker tryggt, enkelt och kostnaderna för resorna kommer hem på faktura.  Det är även möjligt att beställa skol- och sjuktransporter. Självklart finns det storbilar med plats för 5–8 personer. Och vissa har även Disco och karaoke utrustning för extra krydda på partyt.

– Många företag och hotell har idag även fasta avtal med oss, säger Petra. Men finns även de som bokar våra vita ”lyxigare” bilar via vår Executive tjänst vid exempelvis besök från betydelsefulla gäster eller viktiga företagskontakter. Eller bara vill ha en lyxig paus i vardagen.

En annan tjänst hos Taxi Göteborg är att de är möjligt att boka Sightseeing i staden, med en förare som är guide. Ett mer komfortabelt alternativ till Hop-on-hop-off.

Smidigare resor med eget konto
Den digitala världen går hela tiden i rask fart framåt där omvärlden måste haka på för att inte hamna efter.

– Vi uppmuntrar alla våra kunder att skapa ett konto hos oss via vår nybyggda hemsida. Har man exempelvis privatkonto hos oss blir man också belönad med bonus och andra erbjudanden, säger Petra. Men framförallt är det smidigare för våra kunder att kunna boka resor via vår app.

En attraktiv arbetsplats
– Vi ställer höga krav på våra förare som vi anställer och i gengäld erbjuder vi dem en säker, kvalitativ och trevlig arbetsplats. Som innebär en trygg anställning med garantilön, försäkringar med mera som är inkluderat i våra kollektivavtal, säger Petra. Just nu är vi i en expansiv fas där vi söker med ljus och lykta efter nya förare som vill vara med och stärka Taxi Göteborg varumärke.

I varje bil är en kamera installerad för att resan ska vara en säker plats för såväl förare som resenär.

– Det kan vara bra att känna till att det endast är polisen som har tillgång till det materialet om det skulle vara aktuellt att gå igenom, förtydligar Petra. Alla våra förare har också genomgått en hjärt- och lungräddningskurs som också är del av säkerheten.

Håll utkik efter Stig
Dessvärre finns det en del oseriösa aktörer där ute som utger sig för att vara Taxi Göteborg, så kallade ”copycats”. Dessa bolag är också ofta ett dyrare alternativ för dig som resenär. Du känner lätt igen Taxi Göteborgs vita bilar med 650 000, men framförallt genom deras egen företagsprofilgubben Stig, vars ansikte finns på alla Taxi Göteborgs fordon.

– Vi strävar alltid efter att bli bättre och bättre, därför uppmanar vi alla resenärer att komma med synpunkter om sina kundupplevelser till oss, avslutar Petra.