Bikinin som släpper igenom solljus

Bikinin som släpper igenom solljus

Snart är sommaren här och det är dags att börja jobba på brännan.

För dig som avskyr att få vita ränder och vill kunna matcha din bikini med snygga strandplagg, vill få lite sol på kroppen samtidigt som du känner lite klädd till är Sunkini rena drömmen.

När makarna Frida och Leif Jägerbrand var på sin förlovningsresa i Fuerteventura väcktes   idén om att skapa en bikini som släpper igenom solstrålar för att slippa solränder.

– Vi hittade tillslut ett tyg som vi började sy upp provkollektioner med. Senare visade det sig att materialet även hade andra unika egenskaper. Förutom att tyget släpper igenom solens strålar som motsvarar ungefär solfaktor 10 vilket leder till att man får en jämnare bränna, så upptäckte vi samtidigt att tyget torkar extremt snabbt som vi inte hade tänkt på innan, säger Frida.

Slipp urinvägsinfektionen på semestern
Många känner igen sig i sceneriet efter att man kommer upp från badet och måste byta om till en torr bikini. Gångerna man glömt ta med sig extra ombyte får man självtorka i evigheter och handduken är lika blöt. Materialet som används till alla Sunkinis badkläder är tunt och skönt mot huden, samt andas på ett helt unikt sätt, men framförallt så torkar det extremt fort tillskillnad från de traditionella material som används för badkläder.

– Vi har fått väldigt bra respons från kunder som uppskattar just detta. Har man lite känslig hud är det fördelaktigt med textiler som andas, fortsätter Frida.

Tyget blir heller aldrig varmt och klibbigt mot kroppen när man befinner sig i värmen.

– Vi får många frågor om hur våra Sunkinibadkläder funkar. Är det genomskinligt? Går det att tvätta? Får man inga solränder alls? Alla våra kollektioner är framställda av ett tunt tyg som innehåller bland annat polyester och elastan. Alla produkter är försedda med ett dubbeltyg, där man kan bestämma själv om man vill klippa bort innertyget. Men det är absolut inte genomskinligt på något vis och det går att tvätta. Även fast tyget är väldigt tunt bör man smörja in sig för att inte bränna sig, förklarar Frida.

Matcha med andra plagg i samma tyg
I Sunkinis sortiment finner du utöver olika bikinis och baddräkter, även snygga ponchos/tunikor, saronger, tankinis, hotpants, toppar och accessoarer i samma matchade tyger.

– Vi släpper nya kollektioner årsvis med ett koncept som bygger på att man kan plocka ihop ett paket med produkter i matchade tyger. Detta är väldigt populärt bland våra kunder, säger Frida.

www.sunkini.se