Västkustens finaste camping

Västkustens finaste camping

Årets campingsäsong närmar sig och på Stocken Camping är ”långliggarna” de första gästerna som checkar in.

Med havet som granne garanteras en vistelse med lata soliga dagar och salta bad. För den som tröttnar på badlivet anordnas ett flertal aktiviteter för både vuxna och barn.

På Orust i den Bohuslänska skärgården ligger Stocken Camping, som sedan 2005 ägs av Anita och Freddy Alm. Anita säger:

– Jag och min man äger också Kerstins Camping i Mellerud som han har byggt upp tillsammans med sin familj.

En mångfald av gäster
Stocken Camping öppnar den 13 april i år, då många av de första gästerna anländer. Den stora säsongen drar igång till midsommar.

– Vi har gäster från hela landet och en hel del från Tyskland, Frankrike, Holland och Danmark, säger Anita.

Campingen erbjuder boende för husvagn, husbil och i tält samt 4 och 6-bäddars stugor, eller 4-bädds villavagnar, alla utrustade med kök, tv, toalett och dusch.

– Vår camping är en lugn och gemytlig familjecamping och oavsett vilket boende man väljer brukar alla trivas. För de minsta har vi en barnklubb 3 dagar i veckan där en ledare aktiverar de små med bland annat bollspel, pyssel och minigolf, säger Anita.

En pärla i Bohuslän
Orust är en förhållandevis stor ö som är känd för sin vackra natur. Här kan man strosa runt i traditionsrika fiskesamhälle eller vandra på kulturstigar i historiska miljöer. Midsommartid står ön i vacker blomsterskrud. Anita berättar:

– Vi anordnar midsommarfirande i samarbete med den lokala föreningen Stocken. Då skickar vi iväg våra gäster till Stockens festplats för midsommarfirande med dans, fika och lotterier.

En annan populär aktivitet under sommaren är Stockendagen, där campingen återigen samarbetar med den lokala föreningen och vandrarhemmet Tofta Gård.

– Stockendagen går av stapeln den 6 juli och är väldigt speciell för oss. Då går vi tipspromenad till den lokala fiskaffären och genom Stockens samhälle, vidare mot Tofta Gård. Vi har utställare med försäljning och hoppborg för de små, säger Anita.

När sommaren går mot sitt slut och augusti träder in är det dags för den stora kajakhelgen där Tjörns kajakklubb bland annat håller kurser.

– Det är också en fantastisk helg där flera klubbar samlas och paddlar kajak. Det är väldigt uppskattat, säger Anita och avslutar:
– Nu väntar vi på att campingens restaurang, som olyckligtvis brann ner, återuppbyggs.

Vi tittar på andra lösningar om inte bygget hinner bli klart innan säsong.

– VI önskar alla välkomna till Stocken Camping på Orust, det kommer att bli en härlig campingsommar i år.

Hemsida