Upptäck en ny hobby under sommaren

Upptäck en ny hobby under sommaren

För den som känner att det finns lite extra tid under semestern kan det vara roligt att börja med något nytt. Stickning riktar sig till alla åldrar och kan vara ett bra sätt att finna lugnet under ledigheten.

Det passar utmärkt under till exempel resan eller lugna dagar vid stranden. På Stäkets Hantverk & Design säljer man allt för den som vill sticka eller virka, bland annat mönster, stickor, nacklampor, och stort antal olika garn. Verksamheten har både webbshop och en butik i Järfälla.

– Många har en föreställning att det är svårt att börja sticka, men på Youtube finns det flera bra instruktionsfilmer. Börjar man med en enkel halsduk eller mössa behöver det inte alls vara krångligt, berättar Eva Andersson, ägare av Stäkets Hantverk & Design.

Sticka under resan
Under ledigheten kan bli mycket tid som går åt att bara resa. Genom att sticka under färden kan det bli en stund för lugn och avslappning, samtidigt som man skapar något.

– Semestern är ett bra tillfälle att börja sticka och reser man med bil, båt, tåg eller buss är det ett väldigt roligt sätt att utnyttja tiden. De riktigt inbitna mäter till och med restid i hur långt de hinner sticka, säger Eva.

Välj rätt material till rätt säsong
Garnet man använder har olika egenskaper beroende på materialinnehåll, något som isolerar mot kyla och värmer gott är ull. Det är både smutsavvisande och motverkar dålig lukt. Garn av silke har många bra fördelar, det andas och transporterar effektivt bort fukt från kroppen. Lingarn är smutsavvisande och svalkande.

– Många vill gärna börja att sticka i bomull eller lin under våren och sommaren. Men jag brukar alltid rekommendera att starta med ull under sommaren eftersom vissa plagg kan ta lite tid att färdigställa. Stickar man med lite mindre värmande material på vintern är plaggen redo att användas till våren.
– Ett material jag gillar att sticka med är silke, vilket både värmer under kallare årstider och kyler under varmare månader, avslutar Eva.

Hjälpmedel för att underlätta
En del kan uppleva att vanliga stickor inte går att använda. Med fyrkantiga stickor kan även den som har ont i händerna eller lider av artros eller reumatism sticka lättare. Mycket av det Eva tar in till sitt sortiment är på begäran av sina kunder. Nacklampor är en produkt som länge varit efterfrågad och som nu finns att köpa hos Stäkets Hantverk & Design. De kan användas för stickning vid mörker eller när man behöver extra ljus för vissa moment.

Stäkets Hantverk & Design
Hemsida: www.staketshantverk.com
Instagram: www.instagram.com/evaistaket/
Kontakt: eva@staketshantverk.com
Telefon: 0739-480104