Böcker som engagerar och berör

Böcker som engagerar och berör

Solrosens Förlag är bokshopen på nätet för dig som söker intressanta böcker vad gäller, personlig och andlig utveckling, känslor och relationer, hälsa, naturmedicin och alternativ medicin, samt böcker för barn och ungdomar.

Här är boktips i några olika kategorier som Solrosens Förlag tipsar om just nu:

 

Bok nr 1:

Livets väv – enligt Maria Magdalena och Jeshua
Livets väv, som kanaliserats av Jill Angelis, är en avslöjande och trovärdig bok som handlar om Maria Magdalena och Jeshuas underbara kärlekssaga, som utspelar sig för över 2 000 år sedan. Men den handlar också om deras gemensamma liv, familj och livsfilosofi, gnosticismen, som de undervisade folket om på sina vandringar i Galileen.

De ägnade sig också åt healing och örtmedicin och hjälpte många sjuka och lidande människor. Läsaren får följa dem från att de var barn.

Det finns många myter om Maria Magdalena och Jeshua ben Josephus (Jesus) och vad som hände på biblisk tid. Livets väv är en unik berättelse om världens mest kända kärlekspar och det kärleksbudskap som de förmedlade.

– Inb. 192 sidor, ett 10-tal geometriska symbolteckningar i sv.v.

Bok nr 2:

Pengaflöde och andlig energi
Vi lever idag i en ekonomi som har egot och materialismen som bas; det är personlig makt, pengar och prylar som gäller. För att mänskligheten och Moder Jord ska komma vidare i sin andliga utveckling behöver vi en ekonomi som vilar på en annan grund.

Den här boken handlar om hur vi kan lämna det egoistiska synsättet och istället ta till oss ett andligt kärleksperspektiv. Detta får vittgående, positiva konsekvenser på både det personliga och det globala planet.

Genom ett antal inspirerande betraktelser låter Robert Hjalmarsson, en nationalekonom som tänkt om, läsaren följa med på en andlig upptäcktsfärd.

– Inbunden, 96 sidor, 7 streckteckningar, 6 meditationsövningar

Bok nr 3:

Det osynliga folketI naturens magiska värld
Vet du om att det finns osynliga varelser, naturandar, av de mest skiftande slag i naturen och att alla har sin speciella uppgift? De flesta av oss gör tyvärr inte det, och vi tror dessutom bara på det vi kan se med våra ögon. Lyckligtvis finns det de som ser bakom de slöjor vi vanligtvis har fram ögonen…

Genom vår okunnighet dödar vi och skrämmer bort dessa naturväsen med våra gifter, vårt våld och vår okänslighet, vilket redan fått ödesdigra konsekvenser. Men det har inte alltid varit så. En gång för mycket länge sedan samarbetade människorna med naturens väsen i harmoni och balans, och dit måste vi återvända.

I den här boken får författaren Mariana Stjernas andliga inspiratör, Jan Fridegård, tillsammans med en religionshistoriker och två alver, göra titthål i olika tidsepoker – från ca 20 miljoner år tillbaka och framåt – i den största, mest magiska och hemlighetsfulla av alla världar: Naturen.

– Inbunden 256 sidor, 9 teckningar

Bok nr 4:

Anna och Carlos möter sina förfäder
Anna, 11 år, blir god vän med Carlos, 14 år, som är från Peru. Hans pappa är schaman och det väcker hennes nyfikenhet. En dag får hon tillsammans med sin mamma följa med Carlos hem och träffa hans pappa.

Så börjar ett spännande äventyr där barnen via bl.a. hologram får inblickar i myter, visdom och magi hos tolv ursprungsfolk (inka- och mayaindianerna, aboriginerna, sumererna, etruskerna och tuaregerna m.fl. Författare är Mariana Stjerna.

–  Inb. 234 sidor, 12 svartvita illustrationer och 12 kartor i svartvitt

Bok nr 5:

Smärta i fokus
Visste du att 25% av Sveriges befolkning lider av kronisk smärta, enligt en studie. Tillhör du den gruppen? Är du trött på ständig värk och att leva på smärtstillande mediciner med en massa biverkningar? Då kan du få hjälp med att hitta orsakerna till din smärta och få ett bättre liv av den här unika handboken.

Författaren Karin Öckert är tandläkaren som gått från skolmedicinsk specialisering på tandlossningssjukdomar till alternativmedicinsk behandling med helhetsperspektiv. Efter över 45 år i yrket har hon lärt sig att många kroppsliga symtom, t.ex. smärta, kan ha sin grund i tandläkarens behandlingar i munhålan.

– Inbunden, 320 sidor, 6 schematiska teckningar.

Bok nr 6:

Stjärntecknens visdom
Stjärntecknens visdom vänder sig till dig som tror på människans inneboende kraft att förändra sig själv och världen. Varje årstid och varje stjärntecken bär på sin egen visdom. Under loppet av ett år präglas vi av alla stjärntecknen, oavsett vilket tecken vi är födda i. Varje tecken beskrivs utförligt med förslag till hur man kan arbeta praktiskt med dem.

Författare Thomas Jönsson har tidigare även gett ut bästsäljaren Tarot – den inre världsomseglingen.

– Inbunden 176 sidor, 70 streckteckningar, 25 sv.v foton.

Solrosens Förlag
Karlsgatan 24A
722 14 Västerås
Tel 021-12 90 76
www.solrosforlag.se
gunilla@solrosforlag.se 

https://www.facebook.com/solrosforlag.se