Böcker som engagerar och berör

Böcker som engagerar och berör

Solrosens Förlag är bokshopen på nätet för dig som söker intressanta böcker vad gäller, personlig och andlig utveckling, känslor och relationer, hälsa, naturmedicin och alternativ medicin, samt böcker för barn och ungdomar.

Här är boktips i några olika kategorier som Solrosens Förlag tipsar om just nu:

 

Bok nr 1:

Bildterapi enligt Almametoden
Våra inre bilder är de bilder som berör oss allra mest, eftersom de kommer från vårt eget själsdjup. Vi kommer i kontakt med dem bl.a. genom att göra bilder utifrån den här bildterapeutiska arbetsmetoden. Almametoden är ett konkret, kroppsligt och personligt sätt att genom målning uttrycka upplevelser och samtala om bilder på ett strukturerat sätt.

Janet Svensson, som skrivit boken, är bildterapeut, speciallärare, dramapedagog och leg. psykoterapeut och arbetar kliniskt med bildskapande sedan 1973.

– Inbunden, 192 sidor, 65 färgbilder och 12 teckningar.

Bok nr 2:

Gränslöst liv
Den här boken som är fylld av insikter, visdom och magi, handlar om tankens kraft, vårt fria val och våra gränslösa möjligheter bortom den tredimensionella vardagen. Några rubriker: Flera universum, Reinkarnation, Medvetanderesor, Kanalisering, Änglar, Möten med medier och helare.

Boken har skrivits av Annastina Vrethammar, en av nyandlighetens pionjärer och tillika välkänd skribent och föreläsare. Hennes första bok, Tänk dig ett bättre liv, blev en bästsäljare.

– Inbunden 256 sidor

Bok nr 3:

Havsanemon – Dikter och Dianafotografier 
Boken är en vandringsstig i människans inre trädgård likaväl som i den yttre, genom de fyra årstiderna i en obruten rörelse, där allt har lika värde. Havet, vinden, stenen, människosjälars magiska möten, träden och fåglars färd över himlen.

Maja Sandberg, som gjort boken, fotograferar, målar och skriver i Vedic Arts anda med ett andligt perspektiv inifrån. Som fotograf har hon bl.a. arbetat med porträtt- och dansfoto, hållit kurser, deltagit i ett flertal utställningar samt gett ut två böcker.

Bokens fotografier är tagna med en lådkamera helt i plast, en Diana-F, vilket ger bilderna en mjuk skärpa. De är fotade i den antroposofiska seminarieträdgården i Ytterjärna med omnejd, Bergianska trädgården i Stockholm, i nordvästra Skåne samt i Louisianamuseets park nära Köpenhamn.

– Häftad med invikta flikar (danskt band), 112 sidor, 50 foton, varav 36 i svartvitt.

Bok nr 4:

Kärlekens nya evangelium – Om Andens vägledning och egots död
Det här är en andlig undervisning som i början var riktad enbart till de båda författarna. Deras främsta uppgift har varit att skriva ner viktiga händelser i sina liv, som haft avgörande betydelse för deras personliga och andliga utveckling men också att berätta om hur de har tagit emot, omsatt och använt sig av de minst sagt omvälvande livskunskaper och insikter som Uriel förmedlat genom Rose.

Bokens undervisningstext har kanaliserats och skrivits ner av Rose Öfverberg. Texten har därefter bearbetats av Gunilla Boman. Uriels undervisning finns i andra delen av boken, där materialet har sammanställts och strukturerats av Gunilla under rubriken Ordförklaringar och nyckelbegrepp från A till Ö.

– Inbunden, 282 sidor, 8 sv.v. illustrationer, utförligt register till uppslagsdelen med 108 övergripande ord och 110 underrubriker till dem.

Bok nr 5:

Tror du på astrologi – Lättsmält om astrologins historia
Astrologi är den äldsta av alla världs- och livsåskådningar. Under många årtusenden har den varit ett dominerande inslag i människors vardag men också fungerat som ledstjärna för kungars och statsmäns beslut.

I den här boken, som skrivits av Berith Boström och Åke Söderlind, får vi följa astrologin från dess födelse i Babylon för 5 000 år sedan och fram till våra dagar. Astrologin har i alla tider motarbetats, bespottats och använts av både kyrkan och vetenskapen. De flesta moderna vetenskapsmän betraktar astrologi som vidskepelse och bluff. Ändå har den fortfarande många anhängare. Fler tror idag på astrologin än på kristendomen…

– Inbunden, 160 sidor, 98 illustrationer

Bok nr 6:

Sanna och tossingarna
Sanna, som bor ensam med sin pappa i en lägenhet, blir ofta retad i skolan för att hon är lång och smal. Spinkis kallar de andra barnen henne. Därför gillar hon inte att gå i skolan. Hon har ingen riktig kompis där, tycker hon. Till och med Staffan som hon brukar leka med, och som hon bor granne med, sviker henne när Oskar kommer och bråkar med henne …

Eva Brenckert, som skrivit boken, är journalist, filmare och författare. Hon har tidigare gett ut flera barnböcker och några vuxenböcker.

– För barn i åldern 6–9 år. Inbunden, 64 sidor, ett 20-tal teckningar i fyrfärg, varav 12 helsidor. Illustrationerna har gjorts av Nina Roegind.

Solrosens Förlag
Karlsgatan 24A
722 14 Västerås
Tel 021-12 90 76
www.solrosforlag.se
gunilla@solrosforlag.se 

https://www.facebook.com/solrosforlag.se