Böcker som engagerar och berör

Böcker som engagerar och berör

Solrosens Förlag är bokshopen på nätet för dig som söker intressanta böcker vad gäller, personlig och andlig utveckling, känslor och relationer, hälsa, naturmedicin och alternativ medicin, samt böcker för barn och ungdomar.

Här är boktips i några olika kategorier som Solrosens Förlag tipsar om just nu:

 

Bok nr 1:

Små små ramsor/Pikku, pikku loruja
Vänder sig till de minsta barnen, 0 till 5 år, samt deras föräldrar och anhöriga. Syftet är att uppmuntra vuxna att leka traditionella, rytmiska, språkberikande ramsor med de små, och på så sätt föra detta kulturarv vidare.

Det här är den fjärde boken i en serie tvåspråkiga barnböcker för sverigefinska barnfamiljer och förskolor skrivna av Päivi Hällström. Tidigare utgivna böcker: Små, små visor/Pikku, pikku lauluja, Resan till Finland/Matka Suomeen och Hillas värld/Hillan maailma.

Päivi Hällström har arbetat som metodik- och pedagogiklärare på förskollärarutbildningen vid Mälardalens högskola.

– Häft. 48 sidor, rikt illustrerad i färg av Ida Rosén Branzell

Bok nr 2:

Dansa vidare  
En utmärkt inspirationsbok för mogna själar skriven av Eva Jagrell, som arbetat som lärare och är lyriker.

Det här är en bok:
– om hopp, fall och att resa sig igen, på livets dansgolv
– för dig som är på väg in i något nytt i livet
– för dig som behöver en dos ljus och tröst just nu
– för dig som söker en idealisk presentbok
– Häft. 60 sidor, 12 små färgbilder

Bok nr 3:

Tidsresa till ursprunget och framtiden
Den här boken är en fristående fortsättning till På änglavingar (se nedan). Om den sistnämnda boken handlar om vad som händer oss efter döden, så handlar den här boken om varifrån människan kommer och vad som ska hända med jorden och mänskligheten när vi gått igenom den Stora Porten, blivit klokare och fått ett högre medvetande. På sitt eget speciella sätt fortsätter Jan Fridegård via sitt skrivarmedium Mariana Stjerna att berätta om sina uppdrag och äventyr på andra sidan. Den här gången får han göra en tidsresa långt utanför vårt eget universum:

”Det är dags för dig att inte bara besöka främmande planeter eller delar av vårt oändliga vara. Du ska få resa in i vad man skulle kunna kalla för framtiden… Det blir en mystisk resa över alla gränser – då menar jag tekniskt utförbara gränser sett ur mänsklig synpunkt…”

 – Inb. 256 sidor, 2 svartvita illustrationer.

Bok nr 4:

Med plats för själen
Boken handlar om mod, växande och helhet och är skriven av Eva Jagrell, som leder kurser i meditation och livsåskådningsfrågor. Det här är en lyrisk meditationsbok med tänkvärt innehåll om hur man uppnår balans och harmoni i livet. En utmärkt present- och studiecirkelbok. Fina färgbilder för meditation samt en studiehandledning ingår.

– Häft. 80 sidor, 7 färgbilder

Bok nr 5:

Gränslöst liv
Den här boken, som är fylld av insikter, visdom och magi, handlar om tankens kraft, vårt fria val och våra gränslösa möjligheter bortom den tredimensionella vardagen. Några rubriker: Flera universum, Reinkarnation, Medvetanderesor, Kanalisering, Änglar, Möten med medier och helare.

Boken har skrivits av Annastina Vrethammar, en av nyandlighetens pionjärer och tillika välkänd skribent och föreläsare. Hennes första bok, Tänk dig ett bättre liv, blev en bästsäljare.

– Inb. 256 sidor

Bok nr 6:

På änglavingar
Är du rädd för döden och tror att livet tar slut i dödsögonblicket? Då ska du läsa den här omtyckta boken, som skrivits av Mariana Stjerna. Här berättar den kände författaren Jan Fridegård genom sitt språkrör Mariana livfullt med både humor och allvar om sina upplevelser efter döden. Boken vänder sig till alla som vill veta mer om livet efter detta eller som är rädda för döden.

–  Inb. 192 sidor, kosmisk karta i färg.

Solrosens Förlag
Karlsgatan 24A
722 14 Västerås
Tel 021-12 90 76
www.solrosforlag.se
gunilla@solrosforlag.se 

https://www.facebook.com/solrosforlag.se