Ofta trött? Lever du tillsammans med en snarkare?

Ofta trött? Lever du tillsammans med en snarkare?

Lika jobbigt som det är för den som ligger sömnlös bredvid en snarkare – minst lika genant är det att vara den som snarkar.

Men lyckligtvis finns det hjälp att få och separata sovrum behöver inte vara lösningen.

Help Stop Snoring är en produktserie som finns att köpa på alla apotekskedjor i Sverige. I dag erbjuder de tre olika produkter som hjälper dig som snarkar att bli kvitt dina problem. Du kan välja mellan en munskölj, en spray eller en bettskena.

Beroende på hur måttliga eller svåra snarkproblem du har lämpar sig produkterna olika för olika människor. I vissa fall kan det vara nödvändigt att kombinera dem. De tre produkterna är kliniskt testade där fyra av fem användare upplever en förbättring.

– Sprayen är den produkt vi säljer absolut mest av. Naturligtvis för att den fungerar så bra men också enkelheten i användningen. Den får plats i handväskan och man kan ta med den överallt om man ska resa någonstans, men även ha den stående på nattduksbordet och spraya innan läggdags. Dessutom smakar den ganska gott och känns fräsch i munnen, säger Åsa Mollén, marknadschef på Nordic Consumer Health som distribuerar slutasnarka.se produkterna i Sverige.

Sprayen och munsköljen fungerar ungefär på samma sätt, då de verkar snabbt genom att svalget smörjs och mjukas upp, som i sin tur motverkar att gomseglet vibrerar och snarkningar uppstår.

– Innehållet består endast av naturliga eteriska oljor, utan något tillsatt socker. Munsköljen innehåller dessutom fluor, säger Åsa.

Några allmänna råd till dig som snarkar
– Undvik att sova på rygg! Visst är det gott att somna på rygg och breda ut sig ordentligt, men det är tyvärr värstingarnas värsting när det kommer till snarkning, då trycket på halsen och luftvägarna ökar.
– Drick inte alkohol innan läggdags, då det har en avslappnande verkan på luftvägarna! Inte jätteotippad information kanske.
– Undvik rökning, det täpper till andningsvägarna.
– Har du några kilo för mycket kring midjan? Försök att gå ner i vikt. Ja, tyvärr är övervikt en av de vanligaste orsakerna till snarkning.

www.slutasnarka.se