En aktiv semester i natursköna Torsby

En aktiv semester i natursköna Torsby

Djupt inne i de värmländska skogarna, omgiven av en vacker natur ligger Torsby Skidtunnel & Sportcenter. I början av maj händer något speciellt, då öppnar den stora skidtunneln för sommaren.

På anläggningen har besökaren möjlighet att åka skidor även under semesterns varmaste dagar. Med mängder av fartfyllda, äventyrliga och lugna kringaktiviteter som till exempel äventyrsbad, frisbeegolf, orientering, cykel- och motionsleder är det en chans att både få en aktiv och avslappnande ledighet.

– En hel del olika landslag har varit på sportcentret, bland annat från Kina, USA och Norge. Det svenska skidlandslaget är här varje år och många elitidrottare kommer hit för att träna. Tillsammans med alla vanliga motionärer som besöker oss blir det en härlig atmosfär, berättar Anna Lindqvist, platschef på Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Sveriges första skidtunnel
För den som vill fortsätta eller testa att åka skidor under sommarhalvåret är skidtunneln i Torsby en unik möjlighet. Banan är mycket omväxlande och bjuder på perfekta väderförhållande. Temperaturen varierar mellan noll till tre minus och höjdskillnaden på skidbanan är tolv meter. Är man intresserad att prova på skidskytte finns ett flertal inomhus- och utomhusbanor.

– Skidtunneln erbjuder den skidintresserade en chans att förlänga säsongen och få en härlig skidåkningen året om och man behöver inte ta med sig vinterkläder eller skidor då allt finns att hyra på plats, berättar Anna och fortsätter.
– Med ett stort antal aktiviteter i anknytning till sportcentret bland annat cykling, rullskidbana och motionsspår är skidintresset inget måste för att besöka oss, det finns något för alla.

Minnesvärd upplevelse
Oavsett om du kommer själv, med kompisgänget, kollegor eller familj, hur din träningsform ser ut och årstid så hittar du med största sannolikhet rätt utmaning i Torsby.

Under sommarsäsongen finns en hel del att göra runt sportcentret, med det fantastiska landskapet kring Torsby blir cykling och vandring mycket trivsam. I anslutning till skidtunneln finns en fyra kilometer lång rullskidbana och en frisbeegolfpark med 9 hål.

På sportcentret finns även boenden och restaurang där du kan ladda om batterierna och vila ut. Anläggningen hjälper gärna till att anpassa vistelsen helt efter dina önskemål och ge en alldeles speciell upplevelse.

– Vi försöker hela tiden utveckla och förbättra oss, senaste tiden har vi satsat lite extra på just cykling och har nu både landsvägsturer, mountainbikes- och cykelleder med olika svårighetsgrad, som utgår från sportcentret, avslutar Anna.

Testa din fysiska form
Vid anläggningen finns även tillgång till ett testlabb där den vanlige motionären kan testa sin kondition och fysiska status, precis som den professionelle idrottaren. Kanske behöver man träna annorlunda för att nå formen som önskas eller utvecklas fysiken precis som det var tänkt.

Se www.skidtunnel.se för mer information.