En kul dag bland djur och natur

En kul dag bland djur och natur

 

På Skånes Djurpark kan alla besökare upptäcka våra nordiska djur och komma nära både vargar brunbjörnar och lodjur. I parken finns flera äventyr bland annat övernattning mitt i vildmarken bland rovdjuren eller den speciella hinderbanan som är en av årets nyheter.

 

– Vi är starka på de mindre barnen, med Fåret Shaun Land och ponnyridning, men nu satsar vi även på attraktioner som gör att Skånes Djurpark är coolt för de lite äldre barnen, säger Kasper Schumacher, VD för Skånes Djurpark.

Inspirerad av Harry Potter och Wild Kids

Bestående av åtta kluriga och tuffa hinder har Nordic Predators Arena, som den nya hinderbanan heter, byggts upp mitt i skogen. Designen kommer från rovdjurens färdigheter och här kan alla deltagare tävla tillsammans för att mäta sina styrkor mot djurens. Uppbyggd med ett starkt tema har banan har också fått sin inspiration från Harry Potter och Wild Kids.

Vacker strand mitt i parken

En stor nyhet för i år är den fantastiska stranden som byggts upp i parken precis vid Vaxsjön. 400 ton finkornig sand har lagts på plats och idag kan alla besökare svalka sig vid den nya badplatsen.

– Vi insåg att om vi inte kan ta familjen från stranden, får vi ta stranden till Skånes Djurpark. Det har legat en badplats här för många år sen, och målet är att väcka liv i den igen, säger Kasper.

Flera upplevelser har tillkommit under året och för de mindre barnen finns det populära Upptäckarpasset som guidar runt barnen på ett roligt sätt i parken. Adventure logg kallas ungdomarnas motsvarighet där man kan uppleva olika vildmarksuppdrag.

Överlevnadskurs mitt i den djupaste skogen

I Tältbyn Camp Oak får besökaren en möjlighet att sova mitt emellan björnarna och vargarna i djurparken. Maten lagas över öppen eld och tillsammans med en djurvårdare ger man även mat till djuren antingen på kvällen eller på morgonen.

Under hösten lanseras ett nytt koncept där fokus ligger på överlevnad i vildmarken. Aktiviteter som till exempel pilbågskytte, göra upp eld och möta rovdjur på natten kommer vara del i överlevnadskursen.

Djurparken är världens största med nordiska djurarter och här träffar man både vargar, lodjur och massor med andra av våra nordiska arter. Med ledorden ”inga djur i bur” bor alla parkens invånare i dess naturliga miljö och har stora områden att röra sig på. Hela familjen får en chans att komma nära de djur som annars kan vara svåra att upptäcka i skogen.

Läs mer på www.skanesdjurpark.se och kolla in alla nyheter på www.facebook.com/skanesdjurpark