Upptäck skogens lugnande kraft

Upptäck skogens lugnande kraft

Strax en timme söder om Göteborg ligger Öxnevalla. Med många vackra vattendrag och förtrollande skog har området en mycket speciell atmosfär. Här har både företag och privatpersoner hittat lugnet och får chans att ta fram kreativiteten.

På Sju Sjöar håller man i allt ifrån bröllop till kickoffer och på den stora gården finns både restaurang och modernt boende.

– Jag tog över verksamheten tillsammans med min man för snart ett år sedan och vi har valt att rikta oss lite bredare än ren konferensverksamhet som det mestadels handlat om tidigare. Området är så vackert och potentialen är väldigt stor, nu har vi haft alltifrån 30års fest till bröllop, kickoff och retreats. Nu kan vi även erbjuda ett så kallat ”firewalk”event där deltagarna får chans att gå på glödande kol. Sen kommer vi ha morsdag middag, yoga och konstretreat, så det händer mycket här ute, berättar Jeanette Hedström, ägare av Sju Sjöar.

Vandring i lockande landskap
– I området kring Öxnevalla finns flera vandringsleder och promenadstråk! På gården finns det möjlighet till ett ”vandrarhem” fast med hotellutrustade rum, men med gemensamt kök. Om man inte vill äta middag i vår restaurang såklart som öppnas för bokade sällskap. Alldeles intill går Kungsjölederna som både bjuder på lite enklare stråk eller riktigt tuffa för den som vill gå längre.

Företaget arbetar med naturen i fokus och är Green Key certifierat och erbjuder idag en rad olika utflykter, event och hälsodagar. På den stora gården driver Jeanette även sitt eget krukmakeri där idéen till verksamheten startade.

– Jag letade efter en större gård till att driva mitt krukmakeri och det var på det sättet vi kom över Sju Sjöar. Vi såg redan tidigt vilka möjligheter gården och området har och idag har vi utvecklat det vidare. Vi är väldigt öppna för våra kunders egna önskningar så det är egentligen bara fantasin som sätter stop för vad vi kan arrangera för våra gäster.

Upptäck eldens kraft
Med målet att vara ett kreativt center planeras mängder med olika aktiviteter. Den 18 april håller Sju Sjöar i en öppen ”firewalk” där deltagarna får pröva sin mentala styrka genom att gå på glödande kol.

– Vi kommer hålla i en öppen ”firewalk” för de som vill utmana sig själva. Sen kommer vi ha flera yoga och konstretreats. Så hälsa och naturen är något vi vill fokusera lite extra på.

På Sju Sjöar finns mängder med aktiviteter och hela gården går att hyra för bröllop, konferens eller födelsedagskalas. Restaurangen är en del av Smaka på Västsverige och maten som serveras är närodlad och till stor del eko och kravmärkt.

– Vårt mål är att vara ett kreativt läkande center. Så vi är väldigt öppna och flexibla för nya idéer. På sikt är målet också att bli självförsörjande och rikta in oss på odling här på gården, avslutar Jeanette.

www.sjusjoar.se