Färsk nyfångad fisk på menyn

Färsk nyfångad fisk på menyn

Med nyfångad fisk och skaldjur på menyn har den lilla och personliga Restaurang Ella vid Kyrkbackens fiskeläge på ön Ven etablerat sig som en pärla för gourmander i Öresund.

Vackert belägen med utsikten mot havet och Danmarks kustlinje i fjärran lockar restaurangen besökare från när och fjärran.

-Vi befinner oss precis i gästhamnen och det är många som lägger till här, säger ägaren Henrik Ljungqvist och berättar att en av hans stamkunder är en holländare som brukar segla förbi och stanna till just för ett stopp på restaurangen. Eftersom Ven är en ö i havet har man alltid varit beroende av att själva producera sin egen mat, och på Restaurang Ella har man färska smakmenyer på råvaror efter säsong.

-Vi har duktiga egna grönsaksproducenter och en egen fiskare, Torbjörn, som levererar så färskfångat att det hänt att fisken gästen får på tallriken är mindre än en timme gammal, berättar Henrik.

Mycket av det som används i matlagningen plockas vilt, och Henrik berättar att man även har en egen örtagård. Jordmånen på Ven är mycket bra, till exempel är Ven den nordligaste plats i Europa där det går att odla durumvete.

Listad i White Guide
Restaurang Ella finns med i ansedda White Guide listade som en restaurang av God Klass. Namnet Ella har Henrik givit restaurangen som en hyllning till sin mor. Hon har betytt mycket för honom, personligen och yrkesmässigt då han redan som liten började jobba i föräldrarnas dåvarande restaurang. Efter det drev Henrik tillsammans med sina föräldrar i tio år Wärdshuset Gamlegård i Helsingborg.

Restaurang Ella går också att kontakta för företagsevenemang eller privat fest som bröllop, dop eller jubileumsmiddag. Med 22 stolar inne och 20 ute är restaurangen liten, men atmosfären intim och personlig.

Man kan även ordna en chefs table på fem stolar vilket är en matlagningsskola där man kan sitta på första parkett med välkomstchampagne och se kockarna tillreda maten. Under tiden kan man få tips och råd kring matlagningen.

www.restaurangella.se

 

Restaurang Ella finns även på Facebook och Instagram:

Klicka här för att komma till Facebooksidan

Klicka här för att komma till Instagram