Goda resultat på rehabkliniken för hundar och katter

Goda resultat på rehabkliniken för hundar och katter

På ReDog i Göteborg har Jenny och Beatha skapat en härlig miljö för alla hundar och katter i behov av rehabilitering.

Kliniken som både arbetar med friskvård och rehab har flera framstående behandlingsmetoder som till exempel behandling med laser, som får musklerna att läka snabbare och vibrationsplatta för avslappning och återhämtning.

– Vi arbetar mycket med att förebygga skador hos både hundar och katter, men vi får även remisser från veterinärer för att rehabilitera skador hos djuren. Det kan vara alltifrån nyopererade leder till diskbråck, som är relativt vanligt hos hundar, berättar Beatha, certifierad hundfysioterapeut.

Flera behandlingar för bästa resultat
För att kunna behandla och förebygga alla typer av skador har ReDog Göteborg idag ett flertal olika behandlingar. Där bland annat Water Treadmill ingår som ger hunden en chans att på ett skonsamt sätt röra sig så obehindrat och smärtfritt som möjligt.

– Water Treadmill är ett ovärderligt hjälpmedel som vi använder oss av dagligen för att göra rörelseanalyser samt individanpassa träningen med hjälp av hastighet och vattennivå.
– Vi ger även laserbehandlingar som är väldigt effektivt vid en rad olika skador och sjukdomstillstånd. Metoden ökar cellernas förmåga att läka och förbättrar blodcirkulationen, fortsätter Jenny.
– Med vår vibrationsplatta som vi också använder kan hunden få både avslappning, återhämtning och styrketräning med samma maskin. Det känns bra att kunna täcka in alla behov.

Föreläsningar och kurser
Med sin samlade kunskap i hundens anatomi och rörelseapparat förläser också Beatha och Jenny på olika valpkurser. Där går de igenom hur man bäst motionerar hunden under de första månaderna och hur hundägaren tar bäst hand om hundens leder och ser till så att man undviker tillväxtsjukdomar.

– En bra muskulatur och en god bålstyrka är viktigt hos djuren. Vi håller balansbollskurser där vi uteslutande jobbar med äggbollar tack vare dess mångsida användningsområden. Kurserna riktar sig till noviser samt de som redan tränat lite hemma, säger Jenny.

På kurserna går man igenom hur balansbollarna används och vilka fördelar träningen kan ge.

– För hundar med skador kan även halvbollar med piggar användas som ökar blodflödet i trampdynorna och benen.

På ReDog får alla hund- och kattägare bra råd och tips för att förbygga skador hos djuret. Jenny och Beatha står redo att behandla alla typer av skador och tar också emot remisser från veterinärer.

– Vi rekommenderar att göra en friskvårdskontroll en gång om året för att se vilken status hunden har och då kan ägare även få tips på hur man bäst förebygger och håller hunden eller katten frisk. Det kan ge en hint om framtida sjukdomar man behöver ta hänsyn till, avslutar Beatha.

redoggoteborg.se