Stor kunskap om pälsvård till både hund, katt och häst

Stor kunskap om pälsvård till både hund, katt och häst

I 20 år har Parma med sin personliga service och stort kunnande fått många professionella hundsalonger och hundägare att använda deras produkter.

Genom sin långa erfarenhet har företaget en gedigen kunskap om pälsvård, trimmers och saxar. På hemsidan säljs alla möjliga tillbehör och produkter för hundar men även för katter och hästar.

– Eftersom vi har både verkstad för skär till saxar och trimmers får kunden en helhet som nästan ingen annan återförsäljare har. Vi var väldigt tidigt ute med att erbjuda postorder via nätet. I slutet på 90-talet la vi upp vår första hemsida och med många nöjda kunder har vi kunnat växa till det företaget vi är idag, berättar Jonas Rönngren, delägare i Parma.

Högkvalité som målsättning
Med märken som bland annat Oster, Andis och Wahl är kvalité något Parma lägger som största fokus när man testar sina produkter innan försäljning. Pälsvård är också en stor del inom företaget. Parmas egna svensktillverkade pälsvårdserie finns som hundbalsam och shampoo. Den är speciellt anpassad för de flesta pälstyper och finns både i en mild variant som kan användas dagligen och en mer djuprengörande.

– Vi vill inte att kunden ska komma tillbaka och känna att de fått en undermålig produkt. Genom att testa alla fabrikat vi tar in kan vi garantera bra kvalité och håller det inte måttet säljer vi dem helt enkelt inte. En bra trimmer ska hålla runt tio år, även om man klipper regelbundet. Slipning av skären behöver givetvis göras någon gång om året eller mer frekvent beroende på hur ofta man klipper, säger Jonas.

Parma säljer även klippmaskiner tillverkade speciellt för hästar. Precis som på hundsidan finns de både uppladdningsbara och vanliga med sladd.

– När man klipper hästar kan det vara bra att slippa skäret lite oftare, då det slits betydligt mer än när man trimmar hundar. Sladdlösa är de trimmers som ökar mest, de har funnits ett tag men har blivit allt mer populära de senaste åren.

Utökat sortiment och ny hemsida
För att tillgodose behovet hos alla kunder lanserar företaget nu en ny hemsida, parmazoo.se och utökar sortimentet något oerhört.

– Det känns kul att fortsätta utveckla verksamheten med ny förbättrad hemsida och större urval av varor. Vi kommer även att bygga ett nytt showroom i Stockholm för att våra kunder ska få möjlighet att se hur produkterna fungerar. I år och nästa år kommer vi också stå på flera mässor runt om i landet, avslutar Jonas.

http://www.parmazoo.se/