Annorlunda och personliga konferenser

Annorlunda och personliga konferenser

ÖSTANÅ När det kommer till konferenser är valmöjligheterna många.

Men för de som vill ge mötesdagarna bästa möjliga förutsättningar, är Pappersbruket i Östanå mötesplatsen som erbjuder det lilla extra. Här är det nämligen helheten som mynnar ut i annorlunda konferenser i unik miljö.

I Östanå är det långt ifrån enbart Pappersbrukets anor från 1797, idylliskt belägen vid Helge å, som gett verksamheten möjligheten att skapa en unik mötesplats. För trots att de industriella rötterna fortfarande sitter i väggarna, är det kanske ändå omgivningarna och den personliga atmosfären som i slutändan sätter guldkant på upplevelsen.

– Pappersbruket är omgiven av fantastiskt inspirerande natur. Här finns egentligen inga distraktioner som kan påverka konferenserna. Just avsaknaden av distraktioner är även en av anledningarna till att det ofta uppstår en väldigt personlig stämning. När dagarna avrundas i det smakfullt renoverade korsvirkeshuset är det få som vill gå och lägga sig. Det blir lite som gratis teambuilding utan att det behöver planeras in, även om det självklart kan anordnas sådana aktiviteter om så önskas.

Foto: Paulina Pazdalski

Ett unikt korsvirkeshus
Det är alltså inte bara konferensmöjligheterna i de gamla industrilokalerna som gör upplevelsen annorlunda. Korsvirkeshuset från 1861 är en viktig del av upplevelsen som många tar med sig hem.

– Det är i det tre våningar höga korsvirkeshuset som våra 25 hotellrum finns. Det var här som administrationen, lönekontoret och en liten handelsbod höll till under brukets glansdagar. Idag finns bara en av de två ursprungliga huslängorna kvar, men korsvirkeshuset är trots det fortfarande ett av de största i Europa. I samband med det senaste årtiondets renoveringar, har de som ansvarat för moderniseringen varit noga med att respektera verksamhetens historia. Väggarna pryds idag av inramade tapeter med mönstertryck från olika epoker på varje våning. Mönster hämtade från mitten av 1800 fram till 1960-talet pryder väggarna i alla gemensamma ytor i korsvirkeshuset.

Foto: Paulina Pazdalski

Även populärt för events
På Pappersbruket finns alla bekvämligheter som hör en konferens till – allt från omsorgsfullt tillagad mat och väl tilltagna portioner; till små som stora lokaler beroende på storleken på konferenserna. Pappersbrukets industrilokaler är därtill akustikbehandlade och försedda med all teknik som kan tänkas behövas för att företag och föreningar ska kunna skräddarsy sina konferenser. Men Pappersbrukets unika arkitektur och lokaler lockar även många andra typer av arrangemang – även sådana som är av lite mer udda karaktär.

Foto: Paulina Pazdalski

– Lokalerna är väldigt anpassningsbara beroende på tillställning. Vi har exempelvis besökts av lyxbilsklubbar som arrangerat visningar i lokalerna och testbilar som stannat för privata visningar. I den stora lokalen ”Grå hallen” går det att köra in bilar. Här går det utmärkt att bygga upp stora scener för konsert, utställningar, filminspelning med mera. Hos oss är det egentligen bara fantasin som sätter gränserna för vilka typer av tillställningar som går att arrangera.

Foto: Paulina Pazdalski

Pappersbruket i Östanå är en annorlunda konferensupplevelse med en personlig prägel. Här välkomnas du nämligen av samma människor som vinkar av dig vid avfärd. Vill du arrangera din nästa konferens i en miljö som urskiljer sig från de stora hotellkedjornas möjligheter? Hör av dig på 044-780 15 90 eller genom att skicka ett mail till info@pappersbruket.com för mer information.

Hemsida