En gammaldags handelsträdgård

En gammaldags handelsträdgård

Nu är det hög tid att börja planera inför utesäsongen. På Orust Blommor pågår förberedelserna för fullt.

Oavsett om du vill odla egna örter eller anlägga en vacker trädgård – hittar du allt du kan tänkas behövs i den gammaldagliga handelsträdgården på Orust.

Det var det stora intresset för blommor och växter som gjorde att Sofia och Mia Björk Nilsson bestämde sig för att säga upp sig från sina jobb och ta över den gamla handelsträdgården vars historia sträcker sig över 30 år bakåt i tiden. Och mycket har hänt sedan övertagandet för över ett år sedan.

– Verksamheten var ganska nergången när vi tog över så vi har renoverat flitigt under vårt första år. Vi har bland annat byggt till en restaurangdel där det serveras luncher varje vardag året runt, berättar Mia.

Färska örter och pelargonmuseum
På Orust Blommor hittar du allt från de allra vanligaste blommorna och växterna till ett stort utbud av udda sorter. Utöver handelsträdgårdens storsatsning på bl.a. rosor och färska örter som varit i ropet ett tag nu, är det kanske ändå pelargonmuseet som de flesta besökare blir väldigt överraskade av.

– Vi satsar hårt på svenskodlade växter; så som träd, buskar, perenner och blommor. Vi driver upp runt 6000 egna pelargoner och här finns allt från vanliga sorter till Coca Cola- och pepparmyntapelargoner. För att få det hela att gå runt har vi en anställd trädgårdsmästare, florist och en pelargonexpert som alla är otroligt duktiga, avslutar Sofia.

Orust Blommor har öppet alla dagar i veckan. På www.orustblommor.se hittar du mer information. Har du frågor kan du ringa 0304 – 530 91 eller skicka ett mail till info@orustblommor.se

Orust Blommor finns även på Facebook!
Där hittar du mängder av inspiration och information om vad som är på gång.
Klicka här för att komma dit