En smak av Italien mitt i Göteborg!

En smak av Italien mitt i Göteborg!

När restaurang Olivia nu slår upp portarna på Kungsportsavenyn 1 är det med en matglädje, kärlek och passion som är kännetecknande för det genuina italienska köket.

För göteborgarna är det chansen att få känna på smakerna och dofterna från medelhavet som de ska upplevas på riktigt, som om en italiensk familj öppnat upp sitt hem för oss. 29-30 november har Restaurang Olivia ett specialerbjudande med 50% rabatt på all mat vid förbokning mot att gästerna tar sig tid att ge feedback på upplevelsen

-Nu under inkörningsfasen är det väldigt viktigt för oss att se och höra vad våra gäster vill ha och önskar sig och hur vårt koncept emottas, och vi startar alltid så här för att sätta gästerna främst, berättar Stephanie Jahn som är chef för Restaurang Olivia i Göteborg.

Restaurang Olivia är en familjerestaurang, men hela personalen är också som en glad storfamilj som lägger stolthet och passion i att kunna erbjuda den bästa service och italiensk mat av allra bästa kvalitet.

-Vi är informella här och inte så hierarkiska, så det kan hända att chefen ställer sig i disken om det behövs, säger Stephanie och skrattar.

Italiensk mat på italienska råvaror
-Den italienska maten vi serverar är gjord på endast de allra bästa råvarorna hämtade direkt från Italien av oss själva, berättar hon vidare.

För att riktigt få fram de autentiska smakerna åker gänget bakom Olivia ner till Italien flera gånger om året och besöker lokala producenter och vingårdar där de själva smakar av för att kunna säkerställa kvaliteten och göra det noggranna urval man vill ha. Därför har Restaurang Olivia också ett alldeles eget bolag, Olivia Import.

På menyn hittar man italienska klassiker som stenugnsbakad tunn pizza, såväl röd som vit, klassiska pastarätter, antipasti, sallader, soppor, kött och ljuva italienska desserter. Vinlistan är såklart omfattande med ett stort urval av de allra bästa italienska vinerna från kända distrikt som Toscana, Veneto och Sicilien med flera.

-Våra grundare Kristin, Gry och Anne är mycket engagerade och inblandade i urvalet. Det är Gry som väljer ut allt vin, och vi satt tillsammans här för ett par veckor sen och smakade ut bland ca 150 olika sorter, säger Stephanie.

Den italienske atmosfären
Stil- och inredningsmässigt är det Kristin som gör urvalet, och Stephanie berättar att mycket är inspirerat av Neapel i södra Italien.

-De nya lokalerna vi öppnar i är belägna en halvtrappa ned så fönstren sitter lite högt vilket ger en mysig känsla i restaurangen där behagliga varma ljus lyser och många eldstäder ger en helt egen atmosfär. Lokalen är uppdelad i flera mindre rum vilket också känns intimt och bra. På väggarna hänger naturligtvis tavlor och fotografier från Italien, tagna av Olivias permanenta fotograf i Neapel.

www.oliviarestauranger.se