Så ökar du välbefinnandet

Så ökar du välbefinnandet

Nyttadesign är utvecklaren av produkter som ökar människors välbefinnande. Idag består sortimentet av framför allt produkter som utlovar t ex bättre sömn, smärtlindring och avslappning.

Produkterna tillverkas i ekobomull och är fyllda med återvunna kärnor och skal – restmaterial från lantbruk och fruktindustrier. Och det är något som varit grundaren Eva Lundkvists ledstjärna sedan starten 1992.

Nyttadesign har ett flertal framgångsrika produkter. Men till de allra mest framgångsrika produkterna hör Resekragen och Värmesjalen. Båda finns att köpa via såväl Nyttadesigns hemsida som Apotek hjärtats e-butik, samt självklart andra butiker med inriktning på hälsa och ekologiska produkter.

Är du i behov av hjälpmedel som förbättrar sömnen, ger smärtlindring eller erbjuder avslappning? Eller kanske vill du rentav ge bort en present som garanterat uppskattas. Här nedan följer ett par tips på produkter som ökar ditt välbefinnande.

Resekrage
Resekrage ger ett stöd som kan anpassas både i höjd/volym och form. Den är sval och väger bara 400 gram. Genom att hänga den runt en rem eller stag på kabinbagaget så tar den ingen plats i väskan.

Kragen har fått högsta betyg – 5 getingar i Expressens resemagasins test 2014 och 2016.

Värmesjal
Värmesjalen ökar välbefinnandet genom att lindra smärta från stela ömma muskler. Sjalen är 2 meter lång och har en 70 cm lång sektion fylld med fruktkärnor som ligger i kanaler. Konstruktionen gör det möjligt för användaren att knyta fast sjalen på många olika sätt. Sjalen värms 1,5 minuter i mikrovågsugn och håller värmen i 20–25 minuter. Den är diskret och kan bäras på jobbet eller under ytterkläder.

Mindfulness
Nyttadesigns sortiment innehåller många produkter för Mindfulnessövningar som Yoga och meditation

Inom yoga har Nyttadesign tagit fram 3 storlekar på bolster – 50, 60 eller 70 cm långa (långa personer behöver längre bolster).

Yogamattorna är producerade i England av Seona Robinson, Nyttadesign är distributör i Sverige för denna produkt.

För meditation finns många storlekar och former på sittpuffar (s.k. zafu) och mattor som gör att anklar och knän vilar mot ett mjukt underlag.

Sömn
Kuddar med boveteskal har använts i hundratals år i Asien, främst Japan. Nyttadesign startade produktionen 1992 i Sverige. Huvudkudden med en böjd form är framtagen i samarbete med fysioterapeuter. Kuddarna testades och resultatet var att 60 % av dem som provade kudden ansåg att den var bättre än något de provat tidigare.

 

Kök
Nyttadesign har även en serie med kökstextilier. Förkläden utan nackband samt grythandskar och grytlappar med antihalktryck för bättre grepp om formar, handtag, grytlock och bakplåtar. Greppen kan även användas när du vill ha upp en skruvkork eller ett burklock.

Återvunna kärnor och skal ökar ditt välbefinnande! Så varför inte göra dig själv eller någon annan glad? På www.nyttadesign.se kan du läsa mer om de olika produkterna. Vid frågor kan du höra av dig på info@nyttadesign.se eller genom ett samtal till 05505050

Inspireras av Nyttadesign på Facebook!
Klicka här för att komma till Facebooksidan