Bo hela säsongen eller bara under semestern?

Bo hela säsongen eller bara under semestern?

Valen är många när det är dags att köpa husbil eller husvagn. På Nordlunds Motor i Kursmark utanför Skellefteå har man sedan 80-talet hjälpt sina kunder att hitta rätt fordon inför campingen.

Företaget säljer både nya och begagnade husbilar och husvagnar. Den senaste tiden har butiken blivit något av en träffpunkt för campingen entusiasten och här möts kunden av en personlig och professionell stämning.

– Vi har en väldigt trevlig atmosfär här. Eftersom vi är ett litet företag har vi möjlighet att ge våra kunder en mer personlig service. Kaffemaskinen är igång hela dagen och många kommer tillbaka för att prata husbilar och umgås en liten stund. Det är kul att få en inblick vart folk reser med sina husbilar och husvagnar, berättar Johnny Nordlund, VD för Nordlunds Motor.

Det finns en del att tänka på inför köpet av en husbil eller husvagn. Med husbil blir campingen mycket enkel och det går snabbt att komma ut på vägarna. Dessutom behövs det oftast ingen extra körkortsbehörighet som husvagn nästan alltid kräver. Husvagnen kan vara till fördel vid säsongscamping och beroende på modell kan det även bli ett mysigt vinterboende.

– Några saker som kan vara bra att reflektera på är vilken säsong fordonet ska användas i. Gäller det hela säsongen är det vattenburen värme som gäller annars är det luftburen värme vi brukar rekommendera. Det finns en rad olika sov möjligheter i husbilar och husvagnar, både lite större sängar och flerbädds alternativ. Hur mycket är man beredd att lägga och hur många som ska sova är alla saker som är viktiga att fundera ut innan köpet, säger Johnny.

Semester i Spanien eller camping i skogen
Johnny får höra många berättelser från kundernas semestrar. En del väljer att åka ända ner till Spanien med sin husbil, vilket har blivit ett av många populära campingresmål. Att campa med husbil har under de senaste åren blivit ett allt mer omtyckt sätt att semestra på. Det finns idag facebook grupper och forum för de inbitna camparna där det bland annat tipsas om de bästa campingplatserna. Många familjer tar kontakt innan ledigheten för att sedan mötas upp i början av resan och spendera semestern tillsammans.

– Det har blivit ett mycket socialt sätt att uppleva både Sverige och Europa, en del kunder berättar att håller kontakt med vänner i andra länder och möter upp dem på vägen till resmålet.
– Vissa åker ner mot södra Europa för att sedan flyga hem och lämna husbilen där nere. För att sen återvända någon månad senare och njuta lite till, avslutar Johnny.

www.nordlundsmotor.se