Provkör några av världens snabbaste bilar

Provkör några av världens snabbaste bilar

När den röda Dodge Challenger Hellcat drar förbi är det många som undrar vad det är frågan om. Under motorn sitter nämligen en V8 med 717 hästkrafter.

På Nordic Supercars erbjuds alla som vill känna på fart och muskler en chans att provköra det röda vidundret på bana eller landsväg.

– Jag och Robin Kovanen grundade Nordic Supercars AB 2015 efter att jobbat som körinstruktörer för Lamborghini/Ferrari som körinstruktörer. Tillsammans har vi 8 års erfarenhet och har kört upplevelser med över 300 000 olika människor runt om i norden, berättar Mikael Harboe, delägare av Nordic Supercars.

 En körupplevelse utöver det vanliga
Att få köra bilar med över 600 hästkrafter riktigt fort är det många som drömmer om och på Nordic Supercars kan man få chansen att förverkliga den drömmen i en av de snabbaste hyperbilarna i världen. Antingen på landsväg utanför tätort där det går att åka fritt och kanske känna lite extra på gasen eller på flygfält där det går att köra helt utan restriktioner.

– Vi kör på landsväg och motorväg. Det beror på i vilken stad och hur många km man vill köra, säger Mikael.

Med sina tidigare erfarenheter av racing och ett stort bilintresse är service något Robin och Mikael arbetar mycket med. De som ska köra instrueras noggrant och får veta hur både bilen fungerar och körning kommer gå till.

– Vi brinner för snabba bilar och att hjälpa människor. När våra kunder kör bilarna så ser dem pånyttfödda ut så vi brukar alltid säga till familjerna som följer med att ta bilder efter dem har kört bilarna för då har dem “det stora leendet”.

Det finns flera varianter och paket man kan välja på, både med instruktörer eller helt fri åkning på bana.

– För den som vill känna adrenalinet och verkligen tycker om fart är det en fantastisk chans. Med en toppfart på 230 km/h, 0-100 på 3.3 sekunder och 0-200 på 9 sekunder känns till exempel en tur med Dodge Hellcat ända in i ryggmärgen, avslutar Mikael.

Nordic Supercars erbjuder en möjlighet att testa världens mest exklusiva och snabbaste bilar som alla har över 600 hästkrafter. Företaget finns på flera orter runt om i Sverige och arbetar nu för att utöka sitt bilstall. För att så många som möjligt ska få chansen att testa på hur det är att köra en riktigt muskel- eller hyperbil.

Besök hemsidan för att läsa mer och boka in en provkörning med Dodge Challenger Hellcat.

www.nordicsupercars.se