Kvalitativ utbildning för dig som önskar bli PT

Kvalitativ utbildning för dig som önskar bli PT

En av Sveriges mest omfattande utbildningar för personliga tränare finner du sedan 2015 i Göteborg.

Skolan samarbetar med Nordic Wellness, vilket ger dig förtur som PT hos gymkedjan efter avslutad utbildning.

Nordic Academy of Sweden är en skola, ett utbildningsforum för blivande och befintliga Personliga Tränare. Skolan erbjuder många olika utbildningar i syfte att göra dig till Sveriges bästa PT. Du ges möjligheten att specialisera dig inom ditt yrkesområde samt få optimala förutsättningar för att lyckas väl i din karriär.

Stigande intresse för PT yrket
Att vara PT handlar om att kunna leverera ett helhetskoncept som är mycket mer än bara marklyft och knäböj!  Nordic Academy of Sweden ger dig alla viktiga redskap för att kunna möta och träna olika typer av människor, förstå det unika och helheten gällande människan, kost och träning.

Johan Andreasson är VD och rektor på Nordic Academy of Sweden. Han utbildade sig till PT 1998 och var således tidigt ute att gå en sådan utbildning i Sverige. Efter att ha noterat ett stigande intresse för yrket i kombination med uppkomsten av allt fler kortare utbildningar, beslöt Johan sig för att starta en egen utbildning.

– Jag har sett riktiga skräckexempel med alltför korta utbildningar. Till och med helgkurser. Man kan inte bli PT på så kort tid, så jag valde att göra tvärtom och satsa på kvalitet istället för kvantitet.

Nästa kursstart i januari 2018
På Nordic Academy of Sweden får du som student 240 lärarledda lektionstimmar i kursen PT Professional, där varje föreläsare är expert inom sitt ämne. Man lägger mycket resurser på att ta in rätt lärare. Johan undervisar själv i anatomi.

Fördjupa dina kunskaper, skolan erbjuder flera utbildningar och påbyggnadskurser såsom Lic Kostrådgivare, löpteknik, olympiska lyft mm. Utbildningen är inte CSN-berättigad, men skolan samarbetar med Human Finans som har fördelaktiga villkor för delbetalning av utbildningskostnaden. Nästa kursstart är 12 januari 2018.

Besök www.nordicacademyofsweden.se för mer information