Fjällstugan mitt i stan!

Fjällstugan mitt i stan!

När man kliver in på restaurang NOBAs lokaler i Vasastan möts man av en rustik och skönt okomplicerad miljö. Bardisk och möbler går i grovhugget trä, taklamporna är gjorda av renhorn och på väggarna hänger tavlor med spelande norrsken, renhjordar, nordiska landskap, vattenfall och åkrar.

Det är nästan så att man hör den lilla porlande fjällbäcken någonstans över samtalsnivån i baren. Men så visar det sig att det är bartendern som drar i tappen och fyller ett ölglas med härligt skummande öl…

Öl är nämligen något av en specialitet här på NOBA Nordic Bar/Gastro. Med cirka 200 sorter på flaska och 16 på fat finns här verkligen något för alla smaker. En kul grej är de fyra permanenta gästkranar som varje torsdag varierar utbud med lite mer ovanliga mindre bryggerier.

-Vi försöker ligga i framkant och vara först på ny spännande öl som kommit ut. Det får gärna vara från små lokala mikrobryggerier, säger Sanchez som är restaurangansvarig.

Nordisk mat
På menyn hittar vi exklusiv och spännande mat till överkomligt pris med ett fokus på norden där renkött, fisk och skaldjur märks.

-Vi hämtar dagligen färsk fisk från Feskekyrka och satsar på mycket närproducerat och på vilt från Sverige, berättar Sanchez som gärna på begäran ger ölrekommendationer till de olika rätterna för att matcha smaker. Här på NOBA kan man helt enkelt öl. Och mat.

-Matupplevelsen är för de som vill äta lite finare, men vi har även vanlig mat som passar de flesta. Här finns något för alla smaker, även de som bara vill hugga en burgare och ta en enkel bira, säger Sanchez och berättar om Hunkan, specialaren de har måndag till torsdag där en bra dagens rätt erbjuds till endast 100 kronor.

Uppsluppen stämning
Det är mycket stammisar på NOBA, och de är av en varierad skara och av varierad ålder. Hit hittar såväl kompisgänget från Chalmers som det 60-åriga paret som är ute och äter. Många kommer hit på afterwork, och med cirka 120 platser i lokalerna varav 80 för mat finns gott om utrymme att boka för större sällskap. På fredag och lördagskvällar är det en ren och uppsluppen partykänsla med bra musik, också den precis som maten ofta med nordisk inriktning.

-Många som är här återkommer till hur de älskar atmosfären och jag har fått höra att detta är lite av en fjällstuga mitt i stan för dem, säger Sanchez avslutningsvis.

www.noba.nu

Håll ögonen på NOBAS ölutbud och nyheter via appen UNTAPPD