En blandning och gammalt & nytt

En blandning och gammalt & nytt

Nisses Konditori i Ängelholm är långt ifrån en nykomling när det kommer till bakverk.

Det är genom att fortsätta fokusera på traditionella bakverk, som Nisses Konditori fortsätter att ligga varmt om hjärtat bland besökare som vill unna sig det lilla extra.

Nisses Konditori i Ängelholm grundades 1936. Verksamheten har huserat på samma gata sedan starten och i de nuvarande lokalerna sedan 1944. Idag drivs konditoriet vidare av Linda och Marie, bägge med långvariga kopplingar till verksamheten. Att de två bestämde sig för att ta över verksamheten år 2014 berodde på bra tajming.

– Jag är i princip uppvuxen i bageriet. Min mamma jobbade på Nisses under min barndom och jag brukade sitta och göra mina läxor och även sommarjobba här. Marie hade jobbat här i 15 år innan vi tog över verksamheten. Jag var nyexaminerad ekonom och Marie en otroligt duktig konditor. När tillfället dök upp krävdes det inte mycket övervägande innan vi bestämde oss för att satsa på detta, berättar Linda Johansson som idag ansvarar för ekonomi och butiken på Nisses Konditori.

Traditionellt med en touch av nytt
Semmelwraps och andra inkarnationer av klassiska bakverk i all ära. Men utöver ett stort nyhetsvärde är det inte alltid nya konstellationer lyckas bli långlivade. Många uppskattar nämligen klassikerna precis som de är.

– Nisses har blivit känt för att erbjuda välgjorda traditionella bakverk. Självklart dyker det upp lite spännande nyheter då och då, men i grunden fokuserar vid på klassiskt. Några av storfavoriterna bland gästerna är våra krämbullar och saftiga mandelkransar. Men oavsett vad man väljer hos oss så bakas allt från grunden utan några genvägar. För oss är det viktigt att behålla den ursprungliga hantverkstraditionen levande. Jag tror att det märks i resultatet, fortsätter Linda.

Tårtor för alla tillfällen
Studentmottagningar, födelsedagar och andra firanden – när det kommer till tårtor finns det många tillfällen att fira under året. Oavsett önskemål så kan Nisses Konditori med största säkerhet hjälpa dig när det är dags.

– Vi kan lösa det mesta när det kommer till tårtor. Oavsett om man har allergier eller andra önskemål så som speciella designer m.m. så tar vi tacksamt emot utmaningen. Bara fantasin sätter gränser, avslutar hon.

Uteservering året runt
På Nisses Konditori kan du njuta av traditionella bakverk samt lättare luncher i form av baguetter och smörgåsar. Den inglasade uteserveringen, uppvärmd med hjälp av infravärme, är öppen året runt. När sommarsäsongen drar igång öppnas även den mysiga trädgården på baksidan upp för gäster som vill fika i avkopplande miljö.

www.nisseskonditori.se kan du läsa mer och se utbudet av bakverk. Vid frågor och bokningar kan du höra av dig på 0431-10553 eller via ett mail till kontakt@nisseskonditori.se

Här hittar du Nisses Konditori