Ta truckkortet -vägen till jobb

Ta truckkortet -vägen till jobb

På Niksam Maskinutbildning i Göteborg erbjuds kundanpassade maskinutbildningar för truck, grävmaskin, hjullastare eller travers.

Den mångåriga erfarenheten inom företaget garanterar professionella utbildningar enligt trafikläroplanen med goda chanser till jobb.

-Ja, det är stor efterfrågan på truckutbildning på arbetsmarknaden, och det är alltid kul att se våra elever få jobb sen, säger ägaren Michael Gustafsson, vars hjärta vurmar lite extra för ungdomar och arbetslösa. -Vi är den största utbildaren av den gruppen på just detta, och de får ännu lägre priser än de ordinarie, som redan de är de bästa du hittar på marknaden.

Niksam erbjuder även gratis övningskörning efter avslutad kurs med jämna mellanrum. -Det är viktigt att hålla sina kunskaper igång. De som har ett jobb och kör i yrket behöver ju inte det, men för ungdomar eller de som ännu inte fått jobb är det en uppskattad service, berättar Michael.

Teoridel över nätet på distans
Truckutbildningarna för nybörjare startar varje vecka och tar en till fem dagar. -De är fördelade på både teori och praktik, och är mycket flexibla. Man kan vara här två dar, sen sköta sitt jobb eller sina studier resten av veckan. Vår teoretiska del är dessutom webbanpassad vilket gör att mycket av det går att sköta på distans, berättar Michael.

Niksam Maskinutbildning har funnits i 13 år, och har utbildat ett femtiotal elever i månaden sedan dess. -Jag kan inte säga exakt hur många vi utbildat, men det blir ju ganska många, säger Michael och berättar att teoriprovet förutom på svenska och engelska numera finns även på arabiska. -Ja, vi har ju en del nyanlända elever, och det var faktiskt en elev som hjälpte oss göra översättningen där, berättar Michael.

Utbildningarna sker i Niksams lokaler på Exportgatan 19-21, Hisings Backa, eller som företagsinterna utbildningar på plats ute hos företag i landet om så önskas. Bland de många nöjda kunder Niksam Maskinutbildning varit med om att utbilda hör LKAB, Scania, Vattenfall, Skanska och Göteborgs Stad för att bara nämna några få.

www.niksam.se