Slitstark konstruktion från Sveriges äldsta pooltillverkare

Slitstark konstruktion från Sveriges äldsta pooltillverkare

I norrländska Timrå finner du Sveriges äldsta pooltillverkare Miami Pool. I fabriken i Timrå strax norr om Sundsvall har all tillverkning skett i över 50 år.

Deras helt egen starka, patenterade konstruktion av grundstommen är speciellt framtagen för att klara vårt nordiska klimat.

Stort utbud av modeller
I sortimentet har Miami Pool samlat ett brett utbud av olika standardmodeller, men i praktiken är det egentligen bara fantasin som sätter stopp för hur poolen ska se ut.

– Det händer ofta att våra kunder har egna idéer om hur slututförandet ska se ut. I fjol hade vi en kund som fick sin pool designad som en glödlampa exempelvis. Vi har därför vår egna konstruktör/pooldesigner på plats hos oss. Konstruktören kan tillsammans med kunden vara med och ta fram ett eget poolpaket med design och alla tillbehör som kunden önskar, säger Sara Söderberg marknadsansvarig på Miami Pool.

För att du ska kunna njuta av din pool under många år är skötsel och rengöring inte helt oväntat mycket viktigt. Men ibland går saker sönder ändå och behöver servas.

– Att saker går sönder med tiden är tyvärr oundvikligt. Därför är det viktigt att välja en poolleverantör som finns på orten och som snabbt kan komma ut och hjälpa till med service eller eventuella reparationer. En poolleverantör med lokal kännedom är dessutom fördelaktigt vid poolbygget, till exempel kan reglerna för bygglov osv skilja från kommun till kommun, berättar Sara.

Miami Pool Lagoon 7088 är med sina 7×8,8 meter en av de största friformspooler. Dess unika form, som dessutom lämpar sig utmärkt för bad och lek, gör att poolen garanterat kommer att sticka ut.

Bada utan klor
Hos Miami Pool marknadsför man en produktserie från Baquacil som till skillnad från traditionellt klor fungerar långtidsverkande mot bakterier i vattnet. Baquacil ger klart och hygieniskt poolvatten, utan klorets bieffekter. Inga hud- eller ögonirritationer, ingen blekning av hår och badkläder och ingen frätande effekt på poolen. Baquacil kräver bara en enkel kontroll varje vecka och påfyllnad några gånger per säsong.

– Baquacil är verkligen så mycket bättre än klor. Du slipper klorlukten och har ett bättre skydd mot bakterier. För alla som är allergiska eller känsliga mot klor är detta en superprodukt, många barnfamiljer går över till Baquacil just av den anledningen, förklarar Sara.

Poolmodell Kidney 4576 som är 4,5×7,6 meter. Kidney är den populäraste friformspool och en iögonfallande medelpunkt i vilken trädgård som helst.

Dags för montering av poolen
När man har bestämt sig för vilken modell man vill ha och gjort en beställning, kommer man att få hem allting paketerat i ett antal pallar. Sedan är det upp till kunden om man vill montera den själv eller anlita en montör för jobbet.

– Många förvånas över hur enkelt det är att montera ihop allting på egen hand, säger Sara. Däremot behöver de flesta ta in en entreprenad för att ordna med själva gropen i marken där poolen ska placeras.

Givetvis bygger man i första hand en pool för att kunna njuta av den vid sitt hus, men att poolen höjer värdet på bostaden den dagen man får för sig att sälja sin bostad är kanske inte helt förvånande.

– Ungefär 70% av de bostäder som hade flest ”klick” på bostadssajterna under förra året hade pool, avslutar Sara.

Miami Pool AB
Plåtslagarvägen 9
861 36, Timrå
Hemsida: www.miamipool.se
Facebook: https://www.facebook.com/miamipool/