Frisör på vägarna

Frisör på vägarna

Martina hade arbetat som frisör i flera år men längtade länge efter den egna salongen, vilket blev startskottet till hennes nuvarande affärsverksamhet.

Idag har hon både en mobil verksamhet där tjänsterna erbjuds i hemmet eller på företaget och en egen frisörsalong i Trollhättan.

– Den mobila delen av verksamheten är det många barnfamiljer och äldre som tilltalas av. Men jag har ändå känt att en salong är något jag vill ha inom min verksamhet och sen i somras har jag startat en frisörsalong här i Trollhättan, berättar Martina Määttä som driver Salong 91 och Martinas Mobila Hårvård.

En passion för yrket
Tankarna på frisöryrket hade växt fram under lång tid och redan i tidig ålder ville Martina ta steget in i frisörbranschen.

– På gymnasiet gick jag handel men suget efter att arbeta som frisör fanns kvar och handelsbakgrunden har jag haft nytta nu när jag har eget företag.

För Martina är kvalité och att kunden är nöjd med sin nya frisyr, färgning eller hårförlängning det viktigaste. I hennes arbete använder hon endast professionella verktyg och utrustning.

– Även de hårprodukter jag använder är av riktigt hög kvalité, vilket är mycket viktigt för att håret ska få en bra struktur. Men det är väldigt individuellt vad som fungerar för varje person, alla har olika kvalité på håret och behöver skilda produkter.

Den mobila verksamheten lockar många som inte har tid eller inte har möjlighet att ta sig till någon frisörsalong. Martina pratar också flytande finska vilket har varit uppskattat hos många äldre hon besökt.

– Jag kommer både till de äldre som bor hemma men också till äldreboende. Att jag har finskan som andra språk tycker många är trevligt och kan vara skönt för en del äldre, fortsätter hon.
– Allt man behöver är en stol annars har jag med mig allt som behövs, även för färgning eller hårförlängning. Olaplex är något jag också erbjuder antingen som fristående hårbehandling eller i samband med färgning. Det är en mycket populär behandling speciellt för skadat hår.

Tankar på att utöka verksamheten
I framtiden har Martina tankar om att kunna erbjuda flera skönhetsbehandlingar. Antingen genom att anställa någon eller att vidareutbilda sig själv.

– Nagelförlängning är något jag har haft som idé att ta in i salongen. Hittar jag ingen som vill börja här så är tanken att utbilda mig inom området och kanske även andra skönhetsbehandlingar.

På Martinas Mobila Hårvård får alla en chans att anlita en duktig frisör. Vare sig man har ett stressigt liv eller inte har möjlighet att göra ett besök på en salong får man en chans att skaffa sig en fin frisyr. I centrala Trollhättan ligger Salong 91 där Martina välkomnar alla som vill klippa sig.

– Det är väldigt roligt att träffa alla kunder. Jag hoppas verkligen min verksamhet kommer att växa och jag får chans att anställa någon mer, avslutar Martina.

martinas-mobilaharvard.se