Snygga och underhållsfria stenfasader

Snygga och underhållsfria stenfasader

Marmoroc AB tillverkar, säljer och monterar prisvärda fasadsystem, framförallt fasadstenen Marmoroc Baltic.

Det är en väderbeständig och vacker sten som kan monteras på allt från mindre stugor och villor till flerbostadshus, köpcentrum och industribyggnader.

-Företaget började tillverka fasadstenen i större skala på 70-talet, men den testades redan på 60-talet så med 50 år i ryggen vet vi att våra stenfasader klarar väder och vind. De tål 50 år till. Ju tuffare och svårare klimatet desto mer lämpad är stenen. Vi har levererat till de kallaste platser i Ryssland och Norges pinade havskust och där gör sig stenen perfekt, berättar Oliver Sjölander på Marmoroc.

Ett system för gör-det-självare
Systemet är ett smart system där stenarna hängs på profiler och varken skruv eller lim behövs. Vikten är låg, Baltic Sten ligger t.ex. på 30-35 kg/m² där tegel som jämförelse kan ligga på över 200 kg/m². Stenen ändrar position om huset rör sig vilket gör att fasaden ej spricker. Stenen är enkel att montera, och finns även med underkonstruktion för tilläggsisolering.

-Den här fasaden togs fram med sikte på gör-det-självarna för att montera stenfasad utan att vara yrkesmonterare. Sen upptäckte den professionella gruppen de här systemen också, säger Oliver.

Även om montage är enkelt är det inte alla som vill eller har tid och därför erbjuder Marmoroc att utföra montaget var som helst i landet.

-Vi har levererat från Kiruna i norr till Ystad i söder. En stor del av stenarna exporteras och vi säljer mot t.ex. Baltikum och Tyskland men där har de egna montörer, berättar Oliver.

Låg investeringskostnad
Idag levererar Marmoroc till såväl stora byggherrar som direkt till enskilda villaägare. I och med att produkterna köps direkt ifrån Marmorocs fabrik utan mellanhänder hålls priserna nere. Kunden skickar en ritning på sitt hus och utifrån det görs en beräkning av mängd och ett prisförslag tas fram. I och med att fasaden är såpass prisvärd och har lång hållbarhet blir investeringskostnaden låg.

Fasadsystemen finns i ett flertal olika design- och färgvarianter som kan passa allt från en tågstation till en advokatbyrå.

-Vi tillsätter pigment till vår blandning av vit grundsten, vit cement och vit krossad marmor och med 26 standardfärger kan vi göra hela färgskalan, berättar Oliver avslutningsvis.

www.marmoroc.se