Den genuina urmakaren på Mariaplan

Den genuina urmakaren på Mariaplan

I nästan 90 år har Mariaplans Ur funnits på samma adress. Då var staden full av urmakare, men idag är det en allt mer ovanlig syn.

Som en av de äldsta i trakten finns dock Mariaplans Ur fortfarande kvar – en urmakare med gedigen kunskap och lång erfarenhet.

– Det är en traditionell butik som legat här sedan huset var nytt på 30-talet. Vi är stans näst äldsta urmakare, berättar Mikael Jerkesjö som driver butiken sedan 2008.

På Slottskogsgatan 46 tickar det i butiken där tidens charm fått bestå. Här hittar man Mikael, urmakaren kom in på klockor av en slump, men fascinerades av mekaniken och därefter varit verksam i branschen sedan han utbildade sig i mitten av 70-talet. På Mariaplans Ur erbjuder han service och reparationer av både små och stora ur, samt försäljning av armbandsklockor, begagnade mekaniska klockor, smycken och batterier med mera både i butiken och via webshopen.

– Jag tar in och servar och reparerar alltifrån armbandsur till stora mekaniska väggur. Jag är nog ensam om att erbjuda service av större ur, det är ovanligt, förklarar Mikael.

Ofta när det kommer till gamla klockor kan det i princip vara omöjligt att hitta reservdelar. Tack vare goda kontakter, bland annat en kollega i Schweiz som tillverkar delar på beställning, kan Mikael lösa det mesta oavsett vad man söker.

En personlig butik
Den vanligaste servicen som utförs består utav batteri- eller rembyte. Visst är det något som även stora kedjor kan ta sig an, men inte sällan är det också där som deras kompetens slutar. När det kommer till mer omfattande service eller reparationer är Mariaplans Ur en av få kvarvarande aktörer att vända sig till som verkligen förstår sig på hantverket.

– Här finns kunskapen! Det handlar ju inte bara om att kränga, utan att förmedla en tjänst. För mig är det viktigt att ha kunden i fokus. Jag löser allt och vill att man alltid skall känna sig välkommen, säger Mikael.

www.mariaplansur.se hittar du mer information. Vid frågor är du välkommen att ringa 031-145357

Mariaplans Ur erbjuder:
Snabba batteribyten medan du väntar
Rembyten
Service av klockor via post
Försäljning av nytt och begagnat
Väckar- och väggklockor m.m.