Malung- Sveriges skinncentrum

Malung- Sveriges skinncentrum

I Malung driver Yvonne företaget Harry Hedgren AB- en grossistfirma i skinn och textil.

Hon är andra generationen som driver familjeföretaget vidare efter sin far som startade företaget redan 1960. Idag säljer hon sina skinn av fisk, get, lamm, svin, nöt, älg och ren, samt textilier och Vadmal.

– Malung har en lång historia av garvning, försäljning av skinn och skinnprodukter. I många år navet i Sverige för skinnindustrin, berättar Yvonne. Men tiderna förändras och några har flyttat sina produktioner till andra länder och andra ändrat inriktning. Det som gör mitt företag unikt är bredden av många olika typer av skinn och textil, följt av det stora utbudet av tillbehören som behövs. Vilket underlättar för kunden som slipper vända sig till olika leverantörer för att finna det man söker. Våra skinn och textilier kommer från hela världen men huvuddelen tillverkas i Europa.

När Yvonne berättar om sin verksamhet och sitt sortiment förstår man att hon har lång erfarenhet av branschen och brinner för det hon gör. Flera gånger om året ställer hon bland annat ut sina produkter på olika mässor i Skandinavien och vid tid ett tillfälle under våren, respektive hösten bär det av till Paris för en internationell mässa för agenter och grossister i textil- och skinnbranschen för att göra inköp och hålla sig ajour med aktuella trender.

– Precis som med allt annat går det givetvis även trender i vilka skinn som är populära och i säsong. För tillfället är det stor efterfrågan på blanka nappaskinn i alla färger i klädindustrin exempelvis, säger Yvonne.

Till butiken i Malung får Yvonne även studiebesök kontinuerligt av från personer som läser olika utbildningar inom skinn och textil, som vill lära sig mer om skinn och dess egenskaper. Men även många föreningar och studieförbund.

Störst i Sverige på Vadmal
Butiken har också blivit uppmärksammad för sitt stora utbud av vadmal. I sortimentet finns många färger och flera olika tjocklekar.

– Vadmal är ett ylletyg som passar perfekt för yllebroderier, klädsömnad, heminredning och hemslöjdsprodukter, säger Yvonne.

För mer info se vidare på hela sortimentet på hemsidan www.harryhedgren.se  och vidare in på webbshopen.