Dansa dig frisk och smart med Linedance!

Dansa dig frisk och smart med Linedance!

Begreppet Linedance var så gott som okänt i Sverige för 15 år sedan. Idag minns säkert många människor att de sett ett gäng westernklädda individer uppställda i flera led och framföra enkla danssteg till countrymusik på någon festival eller gatufest runtom i Sverige.

Med hattar, boots och tummarna under läderbältet. Idag är Linedance så mycket mer och man dansar till all slags musik. I andra länder är Linedance en folkrörelse och är på väg att bli det i Sverige också. Med sin välkomnande och folkliga framtoning är Linedance synnerligen lämplig att återuppväcka intresset i dans hos stora folkgrupper.

Linedancen föddes i Amerika och förknippades länge med countrykulturen.

Det är en dansform som dansas utan partner, men man dansar i grupp på rader och linjer. Namnet framkallar en association med en lindans, en akrobatisk cirkuskonst, men verkligheten är enklare. Line dance betyder nämligen “dans på rad”.

Eftersom man dansar till förkoreograferade steg tränas hjärnan att komma ihåg olika
stegkombinationer – samtidigt som man rör på sig till härlig musik.

En dansform som passar alla
-På en nybörjarkurs lär vi ut ungefär 12 olika danskoreografier, och för att stegen skall sitta börjar vi med enkla stegkombinationer som passar alla, säger Suzanne Borgström som hållit på med Linedance sedan 90-talet.

2003 började hon arrangera kurser i Göteborg. Line Up 4 Dance och på den vägen är det. Hon leder själv minst hälft en av veckans elva kurser. Med en terminsavgift väljer man själv hur ofta man vill dansa, alla kurser går minst två gånger i veckan.

-Linedance är framförallt oerhört generös och anpassningsbar, säger Suzanne.
Ambitionen med kurserna är att erbjuda Linedance på många nivåer där alla är välkomna och har roligt tillsammans. Line Up 4 Dance är beläget i ljusa stora lokaler i Kungssten, Varholmsgatan 7 i Göteborg.

Populärt på fester, möhippor och svensexor
Linedance är även populärt på företagsevent, kick-off, möhippor,svensexor och fester. Line Up 4 Dance anlitas ofta när Göteborg arrangerar stora events såsom Göteborgs kulturkalas, eller som i somras när de bjöd till dans vid Älvrummet.

Ny kursstart vecka 5
Nivå 1 månd 19.15 samt onsd 17.30
Gratis Prova På vecka 4
Lörd kl. 15.00 samt sönd kl. 17.00
Ingen föranmälan krävs, ta med vänner och familj eller kom själv!

www.lineup4dance.se
0732419821

Fakta: Linedance
– Linedance lånar in steg från många olika dansstilar som vals, salsa, rumba, cha cha, rock och soul.
– Ingen partner behövs. Dansarna står på rader och varje dans består av fasta kombinationer, till exempel grapevine, shuffle, hitch och hook som upprepas under dansens gång. En del kombinationer innehåller vändningar som gör att dansarna byter riktning inför nästa serie. Därigenom blir danserna ofta en-, två- eller fyrväggsdanser.
– De flesta koreografier är desamma över hela världen vilket gör att man kan utöva sitt intresse även på resa.