Håll tjuven ute med ny teknik

Håll tjuven ute med ny teknik

Med Larmglas AB kan du alltid känna dig trygg. Våra unika säkerhetslösningar är helt nya för privatmarknaden, och ger dig ett komplett larmskydd.

Våra trygghetsprodukter, som kraftigt fördröjer – och ofta helt förhindrar – inbrottstjuven från att ta sig in, kan installeras i både fönster och dörrar.

– Den här tekniken har tidigare använts på högriskobjekt som regeringsbyggnader, polisstationer, inom rättspsykiatrin och på fängelser. Det ger en föreställning hos många om att det skulle vara väldigt dyrt, men så är det faktiskt inte, berättar Lars Gustafsson på Larmglas AB.

Lars har över 30 års erfarenhet av säkerhetsbranschen. Tillsammans med sin delägare och partner, Leif Svensson, driver han Larmglas AB.

– Leif står för det tekniska kunnandet. Han har en för landet helt unik kompetens, berättar Lars, som med sin långa erfarenhet i branschen sett otaliga inbrott genom åren.

Konventionella larm verkningslösa
-En hel del inbrott sker ju faktiskt när folk är hemma vilket är väldigt obehagligt. Risken för ett överraskningsmöte som kan sluta illa finns ju då, vilket är det vi med vår teknik vill eliminera, berättar Lars och fortsätter:

– Inbrott går ofta till så att tjuven, snabbt och enkelt, tar sig in via en insynsskyddad baksida, ett fönster eller en altandörr. Bostaden kan till och med vara utrustad med ett larm som går direkt till en väktarcentral. Men det spelar ingen roll. Tjuven söker snabbt upp smycken och värdesaker, mindre elektronik eller kontanter, och är ute ur bostaden igen ganska fort.

– Stressnivån är såklart jättehög och det är här det kan bli farligt med en konfrontation. De eventuella väktare som är på väg, hinner ofta inte fram förrän tjuven är ute igen – och då är de konventionella larmen ganska verkningslösa.

Ett oerhört tufft skyddsglas
Hela företagsidén med Larmglas bygger på att inte bara larma omedelbart, utan att också fördröja – eller helt förhindra – tjuven från att ta sig in i bostaden. Detta sker genom en kombination av två glasrutor. När den första rutan går sönder utlöses ett klassiskt larm, tyst eller ljudligt, vilket kan kopplas till en väktarcentral. Den andra rutan består av ett skyddsglas som förhindrar själva intrånget, genom att vara oerhört svår att forcera.

Se den imponerande filmen på Youtube där dessa rutors skyddskapacitet testas med hjälp av tunga järnstycken och tegelstenar.

-Detta stärkta mekaniska skydd i kombination med ett tidigt larm, gärna också kopplat till en utvändig siren som påkallar omgivningens uppmärksamhet, gör att tjuven snarare ger upp då det tar för lång tid att ta sig in, om de alls klarar det, säger Lars och fortsätter:

– Än så länge är den här tekniken ganska okänd. Men i takt med att fler och fler känner till och använder sig av den, så lär den snabbt bli bekant även för tjuvarna. Då kan vi förvänta oss en rejäl avskräckningseffekt, där man helt enkelt avstår inbrott eftersom det är lönlöst att försöka ta sig in.

Energieffektiva fönster
Rutornas livslängd är dessutom i princip oändlig, och några falsklarm blir det inte tal om. För att larmet ska utlösa måste rutan nämligen gå sönder. Och som grädde på moset är fönstren också mycket energieffektiva och kan kombineras med olika typer av energiglas, solskyddsglas, självrengörande glas etc. Allt enligt kundens önskemål!

Vid larminstallation i dörrar används i princip samma teknik: Larmet utlöses direkt när tjuven försöker bryta upp den låsta dörren, den förstärkta konstruktionen fördröjer – eller helt förhindrar – sedan tjuven från att ta sig in. Du kan själv välja mellan trådlösa och trådbundna lösningar, och larmen kan naturligtvis installeras i både ytter- och fönsterdörrar.

– Det här är en enkel investering i trygghet. Många som blivit utsatta för inbrott beskriver det som en traumatisk och kränkande händelse, som det är svårt att riktigt återhämta sig ifrån. Nu kan vi hjälpa dig att förhindra att tjuven ens tar sig in, säger Lars avslutningsvis.

www.larmglas.se