En blomstrande oas i Långedrag

En blomstrande oas i Långedrag

Snart råder det julstämning hos Långedrags Mötesplats Trädgård blommor & Café, för många har besöket blivit något av en tradition varje jul.

I vanlig ordning byggs julgranskogen upp och som alltid kommer julefåren och hälsar på. Ofta ligger de små lammen av rasen gotlandsfår i halman och myser utanför butiken.

– Vi får låna lammen från Bergums fritidslantsgård varje år, säger Thomas Hansson som driver hela verksamheten tillsammans med sin fru. De får vara med och fira jul här ute i Långedrag, så flyttar de hem igen i mellandagarna. Julen är ju lite av våran favorithögtid och vi välkomnar folk att ta sig hit och klappa fåren, dricka lite glögg och värma sig vid brasan.

Inne i butiken finns ett fullt sortiment av snittblommor, buketter och krukblommor, samt att det kommer leveranser med plantskoleväxter veckovis från Granskogs plantskola i Ängelholm. Det är handelsträdgården som utgör grundstommen för verksamheten, men många besökare kommer endast för att slå sig ner och fika i den lilla cafédelen, vilket brukar vara en uppskattad paus i vardagen. Under helgerna serveras deras populära hemmagjorda smörrebröd, gjorda på äkta danskt rågbröd.

– Fram till jul har vi även dansk fläskstek och hemmagjort ris á la malta på menyn varje lördag och söndag, berättar Thomas.

Mer än bara blommor
Långedrags Mötesplats har verkligen lyckats göra sig ett namn på kartan, både bland de boende i området i västra Göteborg men även bland människor från andra delar av stan. Under hela året arrangerar de olika trevliga happenings som man kan ta del av. En av årets höjdpunkter är exempelvis när Ulf Wagner från Sjömagasinet gästar Långedrags Mötesplats och lagar mat på plats inne i butiken. Till detta event är dessvärre väntelistan redan full, likaså grillningen till våren med Ulf meddelar Thomas, men det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till våra två floristkurser.

– Vi tycker om att göra små extra grejer under året för våra kunder, säger Thomas. Många känner inte heller till att vi även erbjuder våra kunder idéer och rådgivning om plantering på plats i deras egna trädgårdar.

Var? Solhöjdsgatan 2, Västra Frölunda
Spårvagn 11 mot Saltholmen, hållplats Långedrag.
Öppet: alla dagar i veckan året runt
Vi finns på Facebook