Stor modernisering av Gamlestans populära träningscenter

Stor modernisering av Gamlestans populära träningscenter

Det är många som känner till träningsanläggningen vid SKF i Gamlestan.

Sedan 1973 har Kristinedals Träningscenter legat där och fortsätter att vara en plats för träning och gemenskap. I samband med modernisering av Gamlestaden renoverar även Kristinedals Träningscenter sina lokaler.

När huset byggdes var det en fritidsanläggning och mötesplats för SKF:s anställda, men sedan 1990-talet är det öppet för allmänheten. Redan från invigningsdagen gällde att ”Kristinedals Träningscenter skall vara en rastplats med god miljö, undan en jäktig tillvaro. Där ska man kunna möta sina vänner, äta en bit mat eller dricka en kopp kaffe”. I den andan fortsätter vi att driva Kristinedals Träningscenter, men idag är byggnaden inte enbart en personalanläggning för SKF-medarbetare, utan en modern friskvårdsanläggning med ett brett utbud av träning, friskvård, kurser och tjänster, berättar Emma Malmberg på Kristinedals Träningscenter.

Stort gym och massor av gruppträningspass
Förra året byggdes receptionen och omklädningsrummen på entréplan om, och även gymdelen genomgick en renovering. Själva gymmet är nu 1000 kvadratmeter stort med maskiner, fria vikter och område för stretchning.

– Idag är funktionell träning väldigt populärt och vi har en stor del med lite mer crossfit inspirerade redskap. Men vi har så klart också alla klassiska gymstationer och även en stor hantelavdelning, och en lugnare del för stretch.

Trots många besökare känns gymmet och gruppträningssalarna luftiga, med många fönster ut mot Säveån.

– Eftersom det idag är så stort blir det aldrig trångt i lokalerna. Våra gruppträningspass är också välbesökta och vi försöker ha en bra spridning mellan styrka- och konditionspass, säger Emma.

Några av de populära passen är klassiker som BodyPump och Cykel. På Kristinedals Träningscenter finns även gruppträningspass i simhallen och yogapass.

– Vi har även gruppträningspass i gymmet under dagtid, där vi använder oss av maskiner och gymutrustning. Våra gruppträningspass i simhallen är också väldigt omtyckta och uppskattade och de finns att boka såväl dagtid som eftermiddag/kväll och helg.

25-metersbassäng med saltvatten
Inne i träningscentret finns också tillgång till en simbassäng för motion, och efter årsskiftet öppnar helt nyrenoverade omklädningsrum i anslutning till simhallen.

– Vi håller simhallen öppen även under renoveringen, man får bara vara beredd på att byta om en trappa upp. Tillträde till simhallen ingår när du är medlem hos oss och det är lite ovanligt att man får tillgång till både gym och simbassäng med samma träningskort. Att vi har saltvatten är speciellt och passar de som är känsliga mot klor. Vattenkvalitén är också väldigt god och testas flera gånger om dagen.

I bassängen hålls även simskola för barn varje termin.

– Omkring 800 barn kommer hit varje höst- och vårtermin. Så det är en hel del som kommit hit och lärt sig simma under åren. Vissa börjar sedan att träna här i vuxen ålder vilket är roligt att se, berättar Emma.

Sporthall och konferens
– Vår fina sporthall går att boka online och man behöver inte vara medlem för att hyra den. De flesta som kommer till hallen har ett termins- eller årsabonnemang, men en del bokar även strötillfällen. Några är kompisgäng som spelar basket eller företag som kör innebandy.

I huset finns tillgång till två konferenssalar, en lite mindre och en för större sällskap. Här bokas alltifrån hälsodagar till vanliga konferenser.

– En del företag kommer hit och har helt vanliga konferenser där vi står för mat och service. Men vi har även de som kommer hit för en hel dag med hälsoaktiviteter och föreläsningar. Där kan det till exempel handla om stresshantering, mat och träning, avslutar Emma Malmberg.

kristinedal.nu