Vardagslyx på abonnemang

Vardagslyx på abonnemang

Med blommor är det lätt att sätta färg på vardagen.

Enligt Epp på Interflora KompassRosen är det allt fler som väljer att färgsätta sina hem med hjälp av snittblommor. Något som bl.a. visat sig genom ett ökande intresse för deras blomsterabonnemang.

Hon hade redan hunnit med att jobba som florist i såväl Estland som New York innan hon till slut hittade till Sverige.

– Jag träffade min man Michael när jag jobbade som lärarassistent på en floristskola under ett läsår. Det var blommorna som förde mig till Sverige men kärleken som fick mig att stanna. Det är jag och min man som driver KompassRosen sedan 2004. I dagsläget finns vi i Grebbestad och Tanumshede, berättar Epp.

Veckoblommor levererade till dörren
Att intresset för att inreda med hjälp av blommor har ökat, kanske man främst har livsstilsmagasin och sociala medier så som Instagram/Pinterest att tacka för. Det är nämligen sällan bostadsobjekt och andra inspirationsbilder inte innefattar vackra blomsterarrangemang. Och på KompassRosen har man tydligt märkt av ett ökande intresse som följd.

– Tidigare erbjöd vi blomsterabonnemang för företag, men för ett tag sedan började vi även märka av ett intresse bland privatpersoner. Nyligen lanserade vi därför abonnemang på hemleveranser av snittblommor. Så nu kan man som privatperson få veckoblommor levererade till dörren. Färgglada snittblommor är ett väldigt smidigt sätt att pigga upp vardagen med och ge hemmet lite värme, tipsar Epp.

Blomtrender
Precis som med många andra trendkänsliga branscher så är det vissa blommor som just nu är lite mer populära. Utöver trender i brudbuketter som idag är större, vildare och ofta innehållandes fler sorter jämfört med tidigare, finns det tydliga tendenser även bland blommor för hemmet.

– Ranunkel och pioner är snittblommor som fått sig ett ordentligt uppsving senaste åren. Och de passar extra bra under våren och försommaren. Därtill har eukalyptusen fått en mer central roll än ett grönt tillbehör som den sågs som tidigare. Gröna växter har också blivit en väsentlig del av inredningen bland annat för sina luftrenande egenskaper. När det gäller växter utomhus märker vi att det blir mer populärt att skapa blomstergrupper i krukor istället för att anlägga rabatter, avslutar hon.

Skulle ditt hem må bra av lite levande växtlighet och uppiggande snittblommor? Då rekommenderas ett besök till KompassRosen. På www.kompassrosen.se kan du läsa mer. Vid frågor är du välkommen att höra av dig på 0525-66 226 (Grebbestad) eller 0525-29 309 (Tanumshede). Det går även utmärkt att skicka ett mail till info@kompassrosen.se

Blomsterförmedling
Du kan självklart även skicka blommor till nära och kära med bud! KompassRosen är ombud för Interfloras blomsterförmedling. På hemsidan kan du läsa mer.